Hei alle bryggere!
Jeg er helt fersk på dette feltet og har kjørt på med maltbrygging fra starten av. Det første brygget, en porter ble veldig bra (her fikk jeg tips, oppskrift, malt ferdig knust og blandet samt gjær og humle av en profesjonell.).
Mitt andre brygg, en brown ale (eller noe sånt) ble total katastrofe, det er akkurat ferdig karbonert nå. Ølet lukter godt men er surt som fy! Infeksjon? Kan jeg ha brukt for mye humle?
Dagens brygg, som egentlig skulle bli en slags tsjekkisk lager selv om jeg kun hadde safale-s04 i hus... Oppskrift:
Pilsnermalt 2900 g
Munchenermalt 100 g
Crystalmalt 100g
Humlet med hallertauer hersbrocher 4,8 alfasyre, 15 g 90 min, 15 g 15 min, 15 g 10 min og 15 g 1 min. Humlepellets, hatt direkte i vørterøl.
OG 1050
I følge beercalc skulle dette gi IBU på 38. Da jeg smakte vørteren var den forsåvidt søt og god, men helt sykt bitter! Før jeg hadde alt i gjæringsspannet silte jeg av alle partikler fra humlen med fin sil.
Vet jo at dette ikke blir en tsjekkisk lager, men tenkte kanskje det kunne bli bra likevel. Tenkte å gjære den på 15 grader i rommet. Var det bare partikler av humlen direkte som gjorde den så bitter? Ikke forsøkt å ha humlepelletsen direkte i før...
Er svært takknemlig for innspill, vanskelig med brygging jo mer man leser om dette, jo mer innser man at man må lese!
Jeg er helt fersk på dette feltet og har kjørt på med maltbrygging fra starten av. Det første brygget, en porter ble veldig bra (her fikk jeg tips, oppskrift, malt ferdig knust og blandet samt gjær og humle av en profesjonell.).
Mitt andre brygg, en brown ale (eller noe sånt) ble total katastrofe, det er akkurat ferdig karbonert nå. Ølet lukter godt men er surt som fy! Infeksjon? Kan jeg ha brukt for mye humle?
Dagens brygg, som egentlig skulle bli en slags tsjekkisk lager selv om jeg kun hadde safale-s04 i hus... Oppskrift:
Pilsnermalt 2900 g
Munchenermalt 100 g
Crystalmalt 100g
Humlet med hallertauer hersbrocher 4,8 alfasyre, 15 g 90 min, 15 g 15 min, 15 g 10 min og 15 g 1 min. Humlepellets, hatt direkte i vørterøl.
OG 1050
I følge beercalc skulle dette gi IBU på 38. Da jeg smakte vørteren var den forsåvidt søt og god, men helt sykt bitter! Før jeg hadde alt i gjæringsspannet silte jeg av alle partikler fra humlen med fin sil.
Vet jo at dette ikke blir en tsjekkisk lager, men tenkte kanskje det kunne bli bra likevel. Tenkte å gjære den på 15 grader i rommet. Var det bare partikler av humlen direkte som gjorde den så bitter? Ikke forsøkt å ha humlepelletsen direkte i før...
Er svært takknemlig for innspill, vanskelig med brygging jo mer man leser om dette, jo mer innser man at man må lese!