Hva kan eg lage av dette?

Hei.
Som overskriften sier. har eg nå handla i blinde!

Men hva kan eg lage av dette mon tru?

Her er listen over hva eg har :)

MALT
Pilsnermalt 1kg 3 EBC - 25 kg
Caraamber 75 EBC -1kg
Special-B 400 EBC - 2 kg
Chocolate Malt 1000 EBC - Thomas Fawcett -2 kg

Humle
Agnus Pellets 12.5%
Bramling Cross Pellets 7.0%
Hallertau Hersbrucker pellets 4.2%
Safale US-05(56) 11.5 gr BBF Aug-2014
Ahtanum Pellets 3.9%
Brewers Gold pellets 5.9%
Cascade Pellets (US) 7%
Nugget pellets 13.5%
nortern brewer
aurora
bobek
Styrian golding

Gjær
Safale US-05(56) 11.5 gr
 
Ser føre meg att eg kan klare to brygg ut av dette.

til 25 liter, lyst øl (brygg 1)

Malt:
4-6 kg pilsnermalt
0,5-1 kg Caraambe
Humle
her blir eg veldig i tvil...

gjær us-05

til 25 liter, mørkt øl (brygg 2)
4-6 kg pilsnermalt
0.5-1 kg Chocolate Malt
05-1 kg Special-B

Humle
Like usikker her ja..

gjær us-05


Kan noe hjelpe meg litt frem her? har hørt rykte om en side, ein kan legge inn hva ein har, og trylle frem en oppskrift. men finner denne så klart ikke (link? )
 
Eg vil anbefale deg å skaffe deg et brygge program på pc. Då kan du leike deg med dei tinga du har tilgjengelig. Me bruket BeerSmith , som er et kjøpt program. Her ligg også ute fleire gratis program som er bra.


Sent from my HTC One X+ using Tapatalk 2
 
Jo-Helge skrev:
Eg vil anbefale deg å skaffe deg et brygge program på pc. Då kan du leike deg med dei tinga du har tilgjengelig. Me bruket Beersmith , som er et kjøpt program. Her ligg også ute fleire gratis program som er bra.


Sent from my HTC One X+ using Tapatalk 2
Denne var jo bare super :) tusen takk for tippset :)
 
Type: All Grain Date: 17.08.2013
Batch Size (fermenter): 25,00 l Brewer:
Boil Size: 38,04 l Asst Brewer:
Boil Time: 90 min Equipment: Pot (13 Gal/50 L) - BIAB
End of Boil Volume 29,98 l Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Final Bottling Volume: 23,30 l Est Mash Efficiency 80,7 %
Fermentation: Ale, Single Stage Taste Rating(out of 50): 30,0
Taste Notes:

Ingredients

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
5,61 kg Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC) Grain 1 85,4 %
0,50 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 2 7,6 %
0,46 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 3 7,0 %
12,92 g Brewer's Gold [8,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 9,8 IBUs
10,00 g Bramling Cross [6,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 5,7 IBUs
43,95 g Bramling Cross [6,00 %] - Boil 20,0 min Hop 6 15,2 IBUs
10,00 g Bobek [5,25 %] - Boil 20,0 min Hop 7 3,0 IBUs
11,00 g Bobek [5,25 %] - Boil 5,0 min Hop 8 1,1 IBUs
0,5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 9 -
0,66 tsp Gelatin (Secondary 5,0 hours) Fining 10 -

Beer Profile
Est Original Gravity: 1,054 SG Measured Original Gravity: 1,046 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG Measured Final Gravity: 1,010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,3 % Actual Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 34,8 IBUs Calories: 427,1 kcal/l
Est Color: 31,4 EBC

Kan dette bli bra?
 
Gahr skrev:
Jeg ville antakelig ca. halvert mengdene med krystallmalt.

Krystalmalt = pilsnermalt ?
Når eg setter denne ned mot 3 kilo faller OG til 1.033 og bitterheten opp til 40.2. Bør vel kompensere med dei to andre malt typene?
 
Ingredients
Amt    Name    Type    #    %/IBU
5.61 kg    Pilsner (2 Row) UK (2,0 EBC)    Grain    1    85,4 %

1.00 kg    Caraamber (59,1 EBC)    Grain    3    7,0 %
12,92 g    Brewer's Gold [8,00 %] - Boil 60,0 min    Hop    4    9,8 IBUs
10,00 g    Bramling Cross [6,00 %] - Boil 60,0 min    Hop    5    5,7 IBUs
43,95 g    Bramling Cross [6,00 %] - Boil 20,0 min    Hop    6    15,2 IBUs
10,00 g    Bobek [5,25 %] - Boil 20,0 min    Hop    7    3,0 IBUs
11,00 g    Bobek [5,25 %] - Boil 5,0 min    Hop    8    1,1 IBUs
0,5 pkg    Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]    Yeast    9    -
0,66 tsp    Gelatin (Secondary 5,0 hours)    Fining    10    -

Tok vek spesial b.
Da ente eg opp med OG 1.055 bitter het 34.6 farge 11.6 (som er litt lyst? )

eller 0.5 kg av caramel og 0.5kg spesial b. da kjem eg opp i OG 1.055  -  Bitter 34.7  farge 30.7
 
Men caraamber er også en krystallmalttype. Jeg ville halvert de originale mengdene Special B og caraamber.
 
Fossdal skrev:
Gahr skrev:
Jeg ville halvert de originale mengdene Special B og caraamber.

Gjelder det uansett, eller spesielt til denne gjærtypen, eller i forhold til humlesjemaet, eller....?
Dette er en oppskrift eg har sett opp selv i beersmith2. Utifra hva eg har tilgang til av malt og hume
 
Tilbake
Topp