Hva skal brygges og når?

Planlegger SMASH Pils til Påske/Sommer
Weyermann Floor Malted Bohemian Pilsner
Hallertauer Mittelfrüh
Wlp830
OG: 1.047 SG FG: 1.009 SG
IBUs: 35 IBUs
Color: 7 EBC (beregnet), men høyere pga dekoksjon
Minner veldig om min sommerpils jeg brygget i går, 100% tysk pilsmalt, kun hallertauer mittelfruh (altså en smash). Est. EBC på 6 komma et eller annet. Fikk en OG på 1.047 :D Brukte tørrgjær 34/70, ellers er det vel identisk. Hadde en IBU på 33 :)
 
Så din oppskrift og var litt overrasket over hvor lik den var min. Har planlagt min siden i mars når Bårdd skrev sin post. Har vært litt rot rundt Bryggeland, så det er lenge siden jeg var der sist. Har derfor tatt tid å skaffe FloorMalted
Jeg bruker FloorMalted + 830 + dekoksjon, men ellers svært like verdier (som jo er 'pils') [emoji3]
 
Sånn ble min seende ut, beregnet på å ende med 24 liter på flaske til slutt (Batch sparge, 82% meskeeffektivitet):
Malt
5 kg pilsnermalt
Humle
12 gr Magnum @ 60
60 gram Tettnang @60
35gr Tettnang @ 15
15 gr Mittelfrüh @ 0
Gjær
w-34/70

Preboil (34,5 liter) 1.038, OG 1.048, FG 1.011 (77% AA) => ABV 4,9%. IBU 33. Meske på 64/30 + 69/30 + 77

Jeg bruker et pilsnermalt fra Bestmalz som jeg har kjøpt hos Bryggselv: https://oslo.bryggselv.no/bestmalz/102642/best-german-tradition-malt-3-ebc--1-6-lovibond. Det er litt lysere enn vanlig pilsnermalt. Bryggselv har ikke noe info om det, men det er dette: http://www.bestmalz.de/wp-content/uploads/2015/11/Malzinformation_EN_01_Heidelberg.pdf Det blir i alle fall utmerket kølsch og cream ale av det:). Og det skulle passe veldig godt til et sommerøl.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp