Hva skal du bygge i dag- Tappeanlegg/kjøleskapsutnyttelse

Haakon

Norbrygg-medlem
Husker ikke om vi har en tråd som heter "hva skal du bygge i dag". Ble lei av å koble til og fra ballock og picnic på fatene i kjøleskapet i virvaret med 3/16 slanger med sølet det innebærer samtidig som plassen i et relativt lite kjøleskap skal utnyttes til maks. En gammel tråd her på forumet har kartlagt hva som skjer med samlivet om man kjøper for mange kjøleskap så fant det tryggest å utnytte det som er så optimalt som mulig.

Det er plass til 4x19L stående i kjøleskapet, har laget en hylle over disse slik at tomrommet over kan ha 2x12l liggende fat. Under hylla lages oppheng til sodastream hengende under og i dødvolumet midt mellom fatene(fat er som kjent runde).

For å tappe fra de liggende fatene settes det inn float ball/slange samt tilbakeslags ventil på gass ettersom gass inn vil ligge under væskenivå i starten. Disse fatene tappes med klart øl som er ferdig direkte fra gjæringstanken slik at bunnfall blir et ikke tema.

Vil ikke bore hull i kjøleskapet og bygge meg ut i volumet tilgjengelig i rommet(kommer garantert borti en krane og så man vaske halve rommet).
Kjøleskapsdøra har oppheng for hyller, man normalt fyller med mat ting man aldri finner igjen, så disse skal benyttes til oppheng av tappekranene slik at man åpner døra og vips så er baren der.

Her et bilde av bygginga av "dør hylle" med tappekraner som verken er gjennomtenkt eller planlagt og startet spontant i går sent på aftenen:
IMG_4558.jpeg

Males med svart tavlemaling slik at kritt kan brukes til å skrive hva som er på kranene(som igjen har referanse til fatmerking). Redigerer underveis som det skrider frem i tilfelle noen andre vurderer samme opplegg.
 
Tilbake
Topp