1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hva skjer med Stavanger og øldommerkurs?

En tråd i 'Styret informerer' startet av Odland, 26 Mai 2014.

 1. Odland

  Odland
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Stavanger
  Hva skjer med Stavanger og øldommerkurs?

  Edit: Beklager off-topic
   
  Jørn Pedersen og JoW liker dette.
 2. Bernts

  Bernts
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Tydeligvis ikke mye.
   
 3. Hans Einar

  Hans Einar
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Kan det kombineres med usmaker kurset som heller ikke ser ut til å bli noe av..

  Nei uff så negativ. Ikkje bra. Hva skal til for å få det til da? Det er tiden for å spikre datoer nå. Før bøkene fylles til vinteren.
   
  Aleksander_B liker dette.
 4. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Dommerkomiteen hadde møte tidligere i uka og la en foreløpig plan for dommerkurs utover vinteren. Hovedutfordringa med dommerutdanninga er fortsatt at mange som tar dommerkurs ikke dømmer i konkurranser, og fokuset er derfor fortsatt å etterutdanne dommere i de byene der NM-bedømming foregår. Spesielt har Trondheim hatt mangel på dommere, der på dømming til juleølkonkurransen og NM har vært vanskelig å gjennomføre, og Oslo, der for mye NM-dømming har vært gjort av dommere uten utdanning.

  Det er også en stor fordel om det har vært arrangert smakesamlinger i byene vi har dommerkurs. Det er er både fordi det er en fordel å ha litt kjennskap til de klassiske usmakene før man tar dommerkurs og fordi vi tror det gjør at færre tar dommerkurs uten å være interessert i å dømme når det først har vært tilbud om et mindre forpliktende usmaksamling.

  Sannsynligvis blir det et dommerkurs i høst/vinter på Gardermoen, som er rettet først og fremst mot de delene av landet der vi ikke har dommere i dag. Det er både for å spre dommerkompetansen litt og å få nye instruktører til usmaksamlinger.

  Alt i alt: Norbrygg har foreløpig utfordringer med å holde kompetansen oppe i 5 «dommersentre» (Stavanger, Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø). Det er lite sannsynlig at vi begynner med å bygge opp et nytt senter i Stavanger nå. En start må uansett være at noen der gjennomfører noen usmaksamlinger.
   
 5. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Skulle selvfølgelig være Kristiansand, Oslo, Bergen, Trondheim og Bodø.
   

Del denne siden