Heisan
Jeg brygget en porter sist helg og hadde uken før vekket til live kulturen fra en flaske sur lyng øl. porteren skulle få en ampull med Bedford gjær men jeg tenkte plutselig på at jeg kunne trekke av en veik øl fra mesken og kansje biffe denne opp med litt reste malt fra lageret.
Så jeg kvernet opp det jeg hadde av spelt, hvete og emmer + litt mørk crystall rug og pale chocolate malt. det ble ikke så mye tilsammen så jeg tok også frem litt honning for å få en ca OG på 1.038-42. Malten slang jeg oppi den avtappede porter mesken sammen med litt kalk(for å ikke trekke formye taniner) og lot det hele få meske seg mens jeg kokte porteren (90 min ble litt lav SG før kok For mye skyllevann :roedme
Jeg smakte på starteren, den var brygget på kunn hvete malt og tilsatt kulturen fra lyng ølet. og den smakte utmerket, kan tenke meg at det lignet rimelig mye på en berlinerweizen. ingen starter jeg har brygget før har smakt så godt, ikke tegn til oksydering enda jeg ristet den flere ganger daglig under gjæringen.
Jeg tillsatte bittelitt aldrene humle blomst i vørteren og kokte i 30 min og tillsatte en liten klype av samme humle under kjølingen.
Hva tror dere kan dette bli godt?
Jeg brygget en porter sist helg og hadde uken før vekket til live kulturen fra en flaske sur lyng øl. porteren skulle få en ampull med Bedford gjær men jeg tenkte plutselig på at jeg kunne trekke av en veik øl fra mesken og kansje biffe denne opp med litt reste malt fra lageret.
Så jeg kvernet opp det jeg hadde av spelt, hvete og emmer + litt mørk crystall rug og pale chocolate malt. det ble ikke så mye tilsammen så jeg tok også frem litt honning for å få en ca OG på 1.038-42. Malten slang jeg oppi den avtappede porter mesken sammen med litt kalk(for å ikke trekke formye taniner) og lot det hele få meske seg mens jeg kokte porteren (90 min ble litt lav SG før kok For mye skyllevann :roedme
Jeg smakte på starteren, den var brygget på kunn hvete malt og tilsatt kulturen fra lyng ølet. og den smakte utmerket, kan tenke meg at det lignet rimelig mye på en berlinerweizen. ingen starter jeg har brygget før har smakt så godt, ikke tegn til oksydering enda jeg ristet den flere ganger daglig under gjæringen.
Jeg tillsatte bittelitt aldrene humle blomst i vørteren og kokte i 30 min og tillsatte en liten klype av samme humle under kjølingen.
Hva tror dere kan dette bli godt?