Hvetemalt - uklart øl?

Jeg har for første gang brukt 500g hvetemalt i en Kölsch, 25 liter. Den har stått på fat nu i seks uker og er fortsatt veldig uklar. Ellers smaker den nydelig. Skyldes uklarheten hveten? Jeg har ikke pleid å sette til noen klaringsmidler.
 
Jeg kan ikke helt svare på spørsmålet ditt, men min 100% hveteøl som jeg brygget for 3 måneder siden og som har stått i romtemperatur etter det er blitt krystalklar.
 
Tror heller på kjøletåke, som Per sier. Har selv brygget Kölsch med en god del hvete uten å få problemer med klarheten. Mine hveteøl blir også helt klare når de får stått en stund på flaske.
 
Jeg brukte WLP011. Jeg skjønner at her er mangte faktorer som kan spille inn. Får ta tia til hjelp. Så blir det bedre lagring også.
 
Om du foretrekker klarhet i øl er protafloc effektivt, enkelt og billig. Tilsett rett dose på 15 minutter. Tror også at det er hveten, eventuelt at du har rørt veldig mye i mesken?
 
Jeg har protafloc, men glemmer det oftest. Må visst lage meg sjekkliste.
ps rører aldri i mesken unntatt ved begynnelsen for å få alt fuktet.
 
Tilbake
Topp