Hvilken tørrgjær til White IPA

Tenkte å snekre sammen en oppskrift til en hvit IPA (type Skoddehav).
Er det greit å gå for Safale US-05? Den er vel ganske nøytral..?
 
Oppskriften sier vel westmalle?
Vi brygget denne i går med wlp530. Det betyr at det skal være en del bidrag fra gjæren til smaken. Jeg ville gått for noe belgisk tørrgjær, uten at jeg hatt erfaring med noen av dem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg ville brukt Belle Saison, som er veldig trygg og grei, og gir et godt "belgisk" preg. De andre der har jeg hørt/lest litt ymse om, uten at jeg skal si at de er dårlige; jeg har ingen erfaring med dem sjøl. Men B.S. vet jeg er enkel å ha med å gjøre. På den annen side; KInn bruker jo WYeast 3787 Trappist (= WLP530 Abbey Ale Yeast ), så B.S. er ikke det nærmeste du kommer. Men det blir ikke så langt unna, heller.

Safale s-05 er ikke brukbar. Du vil ikke ha et nøytralt preg her, du vil ha en tydelig esterkarakter fra gjæren.
 
Oppskriften sier vel westmalle?
Vi brygget denne i går med wlp530. Det betyr at det skal være en del bidrag fra gjæren til smaken. Jeg ville gått for noe belgisk tørrgjær, uten at jeg hatt erfaring med noen av dem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvor finner jeg oppskriften på denne??
 
Skoddehav
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist (WLP530 Abbey Ale Yeast )
66 C meisking
90 min koking 88% effektivitet, 15,2 P/1.061 til 3,2 P/1.012, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.

Vær obs på den høye effektiviteten her. 88% er vel hva Kinn får til. Det får vel de færreste av oss - og i alle fall bare gjennom kontinuerlig skylling.
 
Skoddehav
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist (WLP530 Abbey Ale Yeast )
66 C meisking
90 min koking 88% effektivitet, 15,2 P/1.061 til 3,2 P/1.012, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.

Vær obs på den høye effektiviteten her. 88% er vel hva Kinn får til. Det får vel de færreste av oss - og i alle fall bare gjennom kontinuerlig skylling.
Toppers!!!! Hva er OG og FG her???
 
Skoddehav
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist (WLP530 Abbey Ale Yeast )
66 C meisking
90 min koking 88% effektivitet, 15,2 P/1.061 til 3,2 P/1.012, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.

Vær obs på den høye effektiviteten her. 88% er vel hva Kinn får til. Det får vel de færreste av oss - og i alle fall bare gjennom kontinuerlig skylling.

Dette er jo en prosentvis oppskrift, og den sier ingenting om mengder og derfor egentlig ikke noe om effektivitet. (Selv om kinns effektivitet er nevnt)
Og og fg står jo der. 61 og 12



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Nederste linja;) - 1.061 og 1.012. Det gir sånn ca. 6,5% alkohol.

Prosentvis; ja, selvfølgelig. Sorry - tenkte ikke på det:oops:.
 
Ja du kan forvente det. Men det er jo mye som påvirker hvor god utgjæring du får.
Å løfte mesketemperaturen en grad eller to tror jeg ikke gjør så veldig mye.
Var det ikke @Miguel som kom med forslag om mesking på 72C?
Tipper det er høyt nok og vet ikke hvor alvorlig det var ment:)
 
... HELT off topic...
hyggelig å se deg Finn :)

hehe - tenkte jeg burde gi alt pratet et ansikt:).

Tilbake til topic: Den gjæren Kinn bruker, er litt mindre hissig enn Belle. WLP oppgir 75-80% utgjæring. Belle skal ha 77-83. Om en mesker litt høyere, skulle det funke - men OK, det blir et litt annet øl.

Å meske på 72 er drøyt, men det gir nok øl, det også. Skotsk ale ble visst mesket over 70 før i verden.
 
Ja du kan forvente det. Men det er jo mye som påvirker hvor god utgjæring du får.
Å løfte mesketemperaturen en grad eller to tror jeg ikke gjør så veldig mye.
Var det ikke @Miguel som kom med forslag om mesking på 72C?
Tipper det er høyt nok og vet ikke hvor alvorlig det var ment:)

Det var bare et løst forslag. Jeg har aldri brukt gjæren før, men er nysgjerrig på den iom at så mange får latterlig utgjæring på den men samtidig så virker det ikke som om noen tør å dra en ekstrem vri for å få mindre utgjæring.

Forslaget med 72c er at av det jeg har lest så er tanken min at denne gjæren spiser mye mer komplekse sukkerarter enn en "standard" ale-gjær.
 
Tilbake
Topp