Tenkte å snekre sammen en oppskrift til en hvit IPA (type Skoddehav).
Er det greit å gå for Safale US-05? Den er vel ganske nøytral..?
Er det greit å gå for Safale US-05? Den er vel ganske nøytral..?
Hvor finner jeg oppskriften på denne??Oppskriften sier vel westmalle?
Vi brygget denne i går med wlp530. Det betyr at det skal være en del bidrag fra gjæren til smaken. Jeg ville gått for noe belgisk tørrgjær, uten at jeg hatt erfaring med noen av dem.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Toppers!!!! Hva er OG og FG her???Skoddehav
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist (WLP530 Abbey Ale Yeast )
66 C meisking
90 min koking 88% effektivitet, 15,2 P/1.061 til 3,2 P/1.012, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
Vær obs på den høye effektiviteten her. 88% er vel hva Kinn får til. Det får vel de færreste av oss - og i alle fall bare gjennom kontinuerlig skylling.
Skoddehav
50%Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
45 % Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
5 % Oat Malt; Thomas Fawcett - added during mash
0,7 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 30 m
0,7 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 30 m
0,9 gr/ Cascade (8,5%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil, boiled 15 m
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added during boil 0 min
0,9 gr/l Cascade (8,5%) - added dry to secondary fermenter
0,9 gr/l CitraTM (10%) - added dry to secondary fermenter
WYeast 3787 Trappist (WLP530 Abbey Ale Yeast )
66 C meisking
90 min koking 88% effektivitet, 15,2 P/1.061 til 3,2 P/1.012, 50 IBU. Gjæring ved 20 grader C.
Vær obs på den høye effektiviteten her. 88% er vel hva Kinn får til. Det får vel de færreste av oss - og i alle fall bare gjennom kontinuerlig skylling.
Har aldri brukt Belle Saison, men ut fra hva jeg har lest, vil den vil gjære lengre ned enn 1.012?Nederste linja - 1.061 og 1.012. Det gir sånn ca. 6,5% alkohol.
Prosentvis; ja, selvfølgelig. Sorry - tenkte ikke på det.
... HELT off topic...
hyggelig å se deg Finn
Ja du kan forvente det. Men det er jo mye som påvirker hvor god utgjæring du får.
Å løfte mesketemperaturen en grad eller to tror jeg ikke gjør så veldig mye.
Var det ikke @Miguel som kom med forslag om mesking på 72C?
Tipper det er høyt nok og vet ikke hvor alvorlig det var ment