Hvor mye CO2 trengs til Cold Crash

Jeg har satt opp et system for å purge fatet med CO2 fra gjæringen. Nå nærmer det seg coldcrash og jeg har derfor tilkoblet en pose for ha CO2 for tilbakesug under cold cash. La oss si den får fra 20 til 2 grader. Hvor mye CO2 må jeg ha på lager?

Jeg brygget ca 21L i en Grainfather ståltank. Den rommer vel oppunder 30L så det er ganske mye headspace. Men det skulle vel ikke ha noe å si i denne sammenheng. Jeg ser på Brewersfriend at CO2 i ølet vil gå fra 0.86 til 1,59 volum. Men det er antagelig pr L eller noe slikt oh det er vel ikke slik at alt blir tatt opp øyeblikkelig når temperaturen faller?
 
Jeg har satt opp et system for å purge fatet med CO2 fra gjæringen. Nå nærmer det seg coldcrash og jeg har derfor tilkoblet en pose for ha CO2 for tilbakesug under cold cash. La oss si den får fra 20 til 2 grader. Hvor mye CO2 må jeg ha på lager?

Jeg brygget ca 21L i en Grainfather ståltank. Den rommer vel oppunder 30L så det er ganske mye headspace. Men det skulle vel ikke ha noe å si i denne sammenheng. Jeg ser på Brewersfriend at CO2 i ølet vil gå fra 0.86 til 1,59 volum. Men det er antagelig pr L eller noe slikt oh det er vel ikke slik at alt blir tatt opp øyeblikkelig når temperaturen faller?
Jeg tømte en 6L plastpose knytta til Blowoffslangenm til et 30L fat.
 
Egentlig ikke vits å fylle fra gjæringa. Jeg gikk over til å fylle dem fra sodastreameren så lenge jeg ikke hadde mulighet for å sette trykk på gjæringskaret dirkte.
 
Jeg har satt opp et system for å purge fatet med CO2 fra gjæringen. Nå nærmer det seg coldcrash og jeg har derfor tilkoblet en pose for ha CO2 for tilbakesug under cold cash. La oss si den får fra 20 til 2 grader. Hvor mye CO2 må jeg ha på lager?

Jeg brygget ca 21L i en Grainfather ståltank. Den rommer vel oppunder 30L så det er ganske mye headspace. Men det skulle vel ikke ha noe å si i denne sammenheng. Jeg ser på Brewersfriend at CO2 i ølet vil gå fra 0.86 til 1,59 volum. Men det er antagelig pr L eller noe slikt oh det er vel ikke slik at alt blir tatt opp øyeblikkelig når temperaturen faller?
20 til 2 grader med 10 liter headspace og 20 liter øl vil gi ca 0,7 liter suckback. Skal du bruke brødposer må du ha 2 stykker utenpå hverandre. De er ikke spesielt diffusjonstette. Jeg fyller dem opp med CO2 fra flaske, men det går selvsagt like bra å høste fra gjæringen.
 
20 til 2 grader med 10 liter headspace og 20 liter øl vil gi ca 0,7 liter suckback. Skal du bruke brødposer må du ha 2 stykker utenpå hverandre. De er ikke spesielt diffusjonstette. Jeg fyller dem opp med CO2 fra flaske, men det går selvsagt like bra å høste fra gjæringen.
Stemmer veldig bra med mine erfaringer.

Kjøp mylarballonger, (de er diffusjonstette), slike som kommer som figurer, tall, og bokstaver, og har metallisk farge. Har de på Nille, sikkert også butikk, Clas Ohlson kanskje.Koble på en ballock med slange, (stikk slangen inn i pose noen cm, for meg passet de perfekt - fin og stramt).
4692059E-18E6-47C1-BF23-50A99BA2216C.jpeg
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp