Har lest utallige tråder om gjær her på forumet og andre steder.
Blir fremdeles ikke helt klok på hvordan jeg skal beregne hvor mye jeg skal bruke..
For eksempel Gahr sin pils https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/pilsner.pdf .
Her står Gjær White Labs WLP833 / WLP830 / WLP800 / Saflager 34-70.
Men hvor mange pakker?? Eventuelt med starter, hvor mye med hvor stor starter?
Lurer helst på fersk gjær. Tørrgjær står på pakken. Om en kan slavisk følge dette?
Kan noen gi konkrete tall på dette og muligens en forklaring på hvordan komme frem til disse? Har magnetrører.
Og ja, prøvd har mr malty kalkulator + flere. Blir bare ikke helt klok på hvordan dette brukes.
Brygger forresten på 50 liter speidel. Har ca 10 brygg bak meg med tørrgjær. Ble godt øl hver gang, men det ligger nok mest til tilfeldighetene.
Blir fremdeles ikke helt klok på hvordan jeg skal beregne hvor mye jeg skal bruke..
For eksempel Gahr sin pils https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/pilsner.pdf .
Her står Gjær White Labs WLP833 / WLP830 / WLP800 / Saflager 34-70.
Men hvor mange pakker?? Eventuelt med starter, hvor mye med hvor stor starter?
Lurer helst på fersk gjær. Tørrgjær står på pakken. Om en kan slavisk følge dette?
Kan noen gi konkrete tall på dette og muligens en forklaring på hvordan komme frem til disse? Har magnetrører.
Og ja, prøvd har mr malty kalkulator + flere. Blir bare ikke helt klok på hvordan dette brukes.
Brygger forresten på 50 liter speidel. Har ca 10 brygg bak meg med tørrgjær. Ble godt øl hver gang, men det ligger nok mest til tilfeldighetene.