Bård
Norbrygg-medlem
Ok.
20 g EKG rullende kokt i 4 l vann med 1/2 kg spraymalt light i 17,5 min
Leste over pakningen en gang til, og så til min store overraskelse at jeg hadde lest IBU feil! Jeg leste EBC (farge) til 15-20
IBU er på ca 45-50 på dette settet.
Mao kan jeg forvente heftige 55-60 IBU på dette ølet.
Dette bekreftes etter å ha smakt på vørteren, som hadde en utpreget humlesmak, samt mer enn tydelig bitterhet.
1 pk original gjær (har kastet emballasjen, dumme meg) hydrogenert 2,5 dl i 18 c vann i 12 min
OG: 1062 i 12 c vørter
Står nå i et skap som normalt holder ca 10c settet sier optimal gjæring skjer ved 18-20 c
Hvor viktig er det å heve temp til ca 18c?
20 g EKG rullende kokt i 4 l vann med 1/2 kg spraymalt light i 17,5 min
Leste over pakningen en gang til, og så til min store overraskelse at jeg hadde lest IBU feil! Jeg leste EBC (farge) til 15-20
IBU er på ca 45-50 på dette settet.
Mao kan jeg forvente heftige 55-60 IBU på dette ølet.
Dette bekreftes etter å ha smakt på vørteren, som hadde en utpreget humlesmak, samt mer enn tydelig bitterhet.
1 pk original gjær (har kastet emballasjen, dumme meg) hydrogenert 2,5 dl i 18 c vann i 12 min
OG: 1062 i 12 c vørter
Står nå i et skap som normalt holder ca 10c settet sier optimal gjæring skjer ved 18-20 c
Hvor viktig er det å heve temp til ca 18c?