Å brygge en ren lager vil avsløre feil i bryggeprosessen mye lettere enn andre overgjærede øltyper.
De fleste klarer ikke et supert resultat i første forsøk, å gjære på høyere temperatur anbefales gjerne i starten for å minimalisere muligheten for problemer i gjæringsprosessen.
Personlig ser jeg ikke til industripils som referanse for en god hjemmebrygget pils, selv om industripils kan smake godt.
En ufiltrert og upasteurisert lager brygget på de beste råvarer er gjerne noe annet enn en industripils brygget blilligst mulig, selv om det finnes unntak der også.
Hurtigbrygging av lager gir deg ferdig øl raskere, sparer produksjonskostnader og frigjør produksjons utstyr kjapt, det forutsettes meget god prosesskontroll og gjæres under trykk på høyere temperaturer for å minimalisere uønskede fuselalkoholer og estere. Er ikke i tvil om at du kan får bra resultat som hjemmebrygger med å gjøre noe tilsvarende, men tviler på at det gir det beste ølet. Men hvor skal listen ligge og hva betyr mest, raskere ferdig øl eller jakten på det beste ølet. Godt øl blir det nok uansett forutsatt en god prosess og råvarer.
Tror den mest aktive av de erfarne pilsbryggerne her på forumet må være Bårrd,
her er hans synspunkt på saken
Ingen har forøvrig påstått at noen av prosessene ved hurtigbrygging av lager skal kunne gi bedre øl enn tradisjonell metode.