Jeg har brygget lite og fulgt lite med på forum de siste årene.
Nå er jeg klar for å få litt øl i skapet igjen, og en klassisk lager er nestemann ut.
Før brukte jeg ofte Brulosophy sin "fast lager" metode, og hadde god suksess med den. Nå ser jeg noen tråder der man gjærer lagerøl på ale-temperaturer, og det ser ut til å fungere bra - ihvertfall med utvalgte tørrgjær.
Jeg har allerede handlet inn til min lager, og kjøpte saflager w34/70.
Men hva er konsensus på beste gjæringsforløp? Hva gjør flertallet nå?
Nå er jeg klar for å få litt øl i skapet igjen, og en klassisk lager er nestemann ut.
Før brukte jeg ofte Brulosophy sin "fast lager" metode, og hadde god suksess med den. Nå ser jeg noen tråder der man gjærer lagerøl på ale-temperaturer, og det ser ut til å fungere bra - ihvertfall med utvalgte tørrgjær.
Jeg har allerede handlet inn til min lager, og kjøpte saflager w34/70.
Men hva er konsensus på beste gjæringsforløp? Hva gjør flertallet nå?