Hva skal jeg gjøre nå?
Jeg prøver å brygge en Stout og etter kok skulle OG være 1.075, jeg målte 1.075. Spot on. Jeg hadde i 1 pakke S-04 gjær. Det proppet godt de første dagene, men så stoppet det. Det har vært kaldt her i Trøndelag så det viste seg at det kun var 14 grader på boden der ølet står til gjæring. Etter 14 dager målte jeg FG til 1.030. Den skal være 1.014 i følge oppskriften. Jeg tok dunken og flyttet den tilbadet på en krakk og etter 1 1/2 uke målte jeg igjen FG 1.030. Jeg tenkte at det er så mye sukker i vørteren at gjærcellene er oppbrukt derfor tilsatte jeg en pakke til med S-04. Jeg åpnet lokket litt og tilsatte gjæren uten å gjøre noe som helst annet.
Hva skal jeg gjære nå? Lå vørteren stå en uke til? Hvis det ikke blir bra, bare flaske uten å tilsette sukker for FG er fortsatt 1.030 veldig søtt fortsatt? Riste inn oksygen i vørteren?
Vennligst kom med tips til hvordan jeg kan redde Stouten min.
Jeg prøver å brygge en Stout og etter kok skulle OG være 1.075, jeg målte 1.075. Spot on. Jeg hadde i 1 pakke S-04 gjær. Det proppet godt de første dagene, men så stoppet det. Det har vært kaldt her i Trøndelag så det viste seg at det kun var 14 grader på boden der ølet står til gjæring. Etter 14 dager målte jeg FG til 1.030. Den skal være 1.014 i følge oppskriften. Jeg tok dunken og flyttet den tilbadet på en krakk og etter 1 1/2 uke målte jeg igjen FG 1.030. Jeg tenkte at det er så mye sukker i vørteren at gjærcellene er oppbrukt derfor tilsatte jeg en pakke til med S-04. Jeg åpnet lokket litt og tilsatte gjæren uten å gjøre noe som helst annet.
Hva skal jeg gjære nå? Lå vørteren stå en uke til? Hvis det ikke blir bra, bare flaske uten å tilsette sukker for FG er fortsatt 1.030 veldig søtt fortsatt? Riste inn oksygen i vørteren?
Vennligst kom med tips til hvordan jeg kan redde Stouten min.