Topic sier det meste. Jeg har ikke noe liter merking på gjæringskaret så jeg er veldig usikker på eksakt hvor mye som er i der, jeg vet det er ca 25L. Jeg brukte beersmith og fikk opp ganske greit hvor mye vann jeg skulle bruke for å få 25L ferdig brygg. Men siden dette var mitt første allgrain brygg så er jeg ikke 100% sikker på hvor mye som fordampet og hvor mye som forsvant i trub osv.
Det kunne vært greit å vite hvor mye som er i karet mtp. hvor mye priming sukker jeg trenger. Det jeg derimot har er merking på omstikkingskaret jeg skal bruke til flasking. Men det betyr jo at jeg må ha i sukkerlaken etter jeg har tappet over ølet. Tror dere at dette går greit viss jeg rører sukkeret forsiktig inn?
Apropos merking på omstikkingskaret, jeg har ett slik fermentation kar fra young's som blir solgt på bryggselv. Jeg sjekket skalaen med vann og den stemmer jo ikke i det hele tatt! Flere som har erfart dette?
Det kunne vært greit å vite hvor mye som er i karet mtp. hvor mye priming sukker jeg trenger. Det jeg derimot har er merking på omstikkingskaret jeg skal bruke til flasking. Men det betyr jo at jeg må ha i sukkerlaken etter jeg har tappet over ølet. Tror dere at dette går greit viss jeg rører sukkeret forsiktig inn?
Apropos merking på omstikkingskaret, jeg har ett slik fermentation kar fra young's som blir solgt på bryggselv. Jeg sjekket skalaen med vann og den stemmer jo ikke i det hele tatt! Flere som har erfart dette?