Hei,
Vurderer å gå til anskaffelse av nytt meskekar og kom over denne :
https://www.bryggselv.no/kj%c3%b8lebokser----------/102723/igloo-meskekar-38l-10-gallon-med-falsk-bunn-og-kran
Usikker på hvordan jeg skal utføre utmesk på denne men ser for meg følgende :
Etter endt mesking så skal jeg heve temperaturen fra mesketemp og opp til utmesk temp på 78 grader.
Siden jeg da på en 25 liters batch har bra kapasitet på meskekaret ( 38 liter ) så kan jeg tilføre mesken riktig mengde kokende vann for å oppnå utmesk temp på 78 grader.
Bør jeg røre godt under denne prosessen ?
Blande dette godt sammen og sirkulere noen få minutter for å klarne vørteren gjennom maltsenga før tapping til kokekjelen.
Deretter utføre skylling med vann på 78 grader gjennom maltsenga inntil riktig kokevolum er oppnådd.
Høres dette riktig ut ?
Vurderer å gå til anskaffelse av nytt meskekar og kom over denne :
https://www.bryggselv.no/kj%c3%b8lebokser----------/102723/igloo-meskekar-38l-10-gallon-med-falsk-bunn-og-kran
Usikker på hvordan jeg skal utføre utmesk på denne men ser for meg følgende :
Etter endt mesking så skal jeg heve temperaturen fra mesketemp og opp til utmesk temp på 78 grader.
Siden jeg da på en 25 liters batch har bra kapasitet på meskekaret ( 38 liter ) så kan jeg tilføre mesken riktig mengde kokende vann for å oppnå utmesk temp på 78 grader.
Bør jeg røre godt under denne prosessen ?
Blande dette godt sammen og sirkulere noen få minutter for å klarne vørteren gjennom maltsenga før tapping til kokekjelen.
Deretter utføre skylling med vann på 78 grader gjennom maltsenga inntil riktig kokevolum er oppnådd.
Høres dette riktig ut ?