Hvis en skal brygge litt mer alkoholsterke øl på BB, er det da mulig å gå ned på vannmengden (til ca 15 liter i stedet for 25) med ca 7 kg malt. Vil det fungere, eller vil du få en mesk som blir en tjukk grøt som er umulig å håndtere? Noen som har prøvd?
"Er i grunn litt forbanna på denne Ægir IPA klonen. Lar han stå der å fryse.
Mye gikk skeis i dag. Så ikke så nøye på oppskriften annet enn at den var skalert for 25 l. Var nesten 8kg malt og nesten ingen sirkulasjon i BB30'en. Så til de grader for mye malt, vørteren var som graut. Klarte allikevel OG på 1062 (1065 i oppskrift). Skylling tok 1.5 timer. Fingrene er blå. Ingen spøk å brygge ute.
MøkkaIPA"
Vi kjørte på idag. Ble 16-17 liter vann for å ikke få en tørr meskeklump. 7 kg malt (imperial stout). Rørte mye under mesking for å få sirkulasjon. Skylte med ca 7 liter vann og kokte i 1 time. Endte opp med 14 liter på gjæringskaret. OG var 1095. FG skal etter planen være 1025. Får se om to pakker S-04 klarer å gjøre jobben... Noe grumsete vørter (sikkert pga mye røring), men satser på at det bunnfeller.
Forøvrig er det kjekt å se at bryggetiden går nedover. Idag brukte vi 3-3.5 time fra start (da var vannet ferdig oppvarmet på gasskomfyr) til alt utstyr var ferdig vasket. Halvparten av hva jeg brukte på mine første bryggedager.
Et alternativ er å dobbeltmeske. Dele maltmengden i to og bruke vørter fra første runde som "vann" i andre meskerunde. Prøvde det på et brygg med 8 kg malt og det ble bra
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.