1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Imperial på BB

En tråd i 'Beer Brew' startet av bjornhe, 7 Jan 2015.

  1. bjornhe

    bjornhe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Hvis en skal brygge litt mer alkoholsterke øl på BB, er det da mulig å gå ned på vannmengden (til ca 15 liter i stedet for 25) med ca 7 kg malt. Vil det fungere, eller vil du få en mesk som blir en tjukk grøt som er umulig å håndtere? Noen som har prøvd?
     
  2. kjetilG

    kjetilG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvelde
    Sitat fra:
    http://forum.norbrygg.no/threads/hei-hvor-det-gar-alt-er-frosset-men-har-sno.25325/

    "Er i grunn litt forbanna på denne Ægir IPA klonen. Lar han stå der å fryse.
    Mye gikk skeis i dag. Så ikke så nøye på oppskriften annet enn at den var skalert for 25 l. Var nesten 8kg malt og nesten ingen sirkulasjon i BB30'en. Så til de grader for mye malt, vørteren var som graut. Klarte allikevel OG på 1062 (1065 i oppskrift). Skylling tok 1.5 timer. Fingrene er blå. Ingen spøk å brygge ute.
    MøkkaIPA"
     
  3. bjornhe

    bjornhe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Vi kjørte på idag. Ble 16-17 liter vann for å ikke få en tørr meskeklump. 7 kg malt (imperial stout). Rørte mye under mesking for å få sirkulasjon. Skylte med ca 7 liter vann og kokte i 1 time. Endte opp med 14 liter på gjæringskaret. OG var 1095. FG skal etter planen være 1025. Får se om to pakker S-04 klarer å gjøre jobben... Noe grumsete vørter (sikkert pga mye røring), men satser på at det bunnfeller.

    Forøvrig er det kjekt å se at bryggetiden går nedover. Idag brukte vi 3-3.5 time fra start (da var vannet ferdig oppvarmet på gasskomfyr) til alt utstyr var ferdig vasket. Halvparten av hva jeg brukte på mine første bryggedager.
     
    kortulf og RETBergen liker dette.
  4. bjornhe

    bjornhe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Kom på at jeg blingset med rehydreringen av gjæren og brukte dobbelt så mye vann som anbefalt, 4 dl på to pakker. Kan ting gå til helvete da?
     
  5. kjetilG

    kjetilG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvelde
    Det går helt fint :)
     
  6. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nei jeg tror at gjæren koser seg den med å restaurere celleveggen i rent vann. OG detter til 1092.
     
  7. bjornhe

    bjornhe
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Flott. Liker en hobby hvor en kan gjøre feil etter feil, og likevel går alt bra :)
     
  8. kjetilG

    kjetilG
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kvelde
    Så lenge du holder alt rent så skal det mye til at det blir dårlig øl.
     
  9. Terje Dimmen

    Terje Dimmen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Gikk bra med 21liter og 7,8 kg malt
     
  10. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Et alternativ er å dobbeltmeske. Dele maltmengden i to og bruke vørter fra første runde som "vann" i andre meskerunde. Prøvde det på et brygg med 8 kg malt og det ble bra :)
     

Del denne siden