1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Imperial Stout - for høy FG?

En tråd i 'Brygging' startet av bjartenataas, 9 Mar 2015.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gikk fra 1095, og har stabilistert seg på 1027. Gjærnæring, ren O2, masse gjær og temperaturkontroll.

    Vet at 1027 kan bli drikkbart, men skulle gjerne hatt den ned på det lave 20-tallet. Stusser på å hive oppi WLP099 som jeg har liggende, men har lest om folk som har havnet helt ned på 1004 med den.

    Noen som har erfaringer med dette?
     
  2. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Har du smakt på brygget? Smaker det allerede nå for søtt er det ikke et ideelt utgangspunkt mtp. laging og at humla forsvinner
     
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Spør du meg er 72% utgjæring på en Imp Stout helt idielt


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Lars Grepstad

    Lars Grepstad
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bulandet
    Har brukt litt WLP099, kjempestoff! Kan sikkert få ned FG mer om restsukkeret er gjærbart. Men 1027 er vel ikke helt borti natta om stouten er kraftig på smak.
    Forsøkte nettopp å få igang igjen en ekstrem sak, men ikke en gang 5 rør med starter fikk igang rottegifta mi. Nermere 20% allerede..
     
    TorfinnS liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Men kan vel prøve å tilsette en liten dæsj enzymer hvis man vil presse FG lengre ned.
     
  6. Morten Bakke-Divenah

    Morten Bakke-Divenah
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Du kan jo få ned FG ved å tilsette sukker. Omtrent 2 poeng pr % sukker du putter i. Det er ca, det er sikkert fine verktøy for å beregne dette nøyaktig
     
  7. AndreasP

    AndreasP
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    København
    Eg ville og tilsatt sukker. Dog 1027 høyres ikkje ille ut.
     
  8. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det er litt vel søtt, mindre brent smak som kan veie mot dette, siden jeg kaldbrygget Carafa og ristet bygg. Kastet oppi et rør med 099, men ingen starter, hvis den går ned med 2-3 poeng er jeg fornøyd.
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Det røret vil nok gjøre fint lite ut av seg foruten falle til bunns og bli der. Skal du tilsette WLP099 bør/må den tilsettes som aktiv starter på high kreusen om den skal ha noe fighting chance.
     
  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    ImageUploadedByTapatalk1427911879.053293.jpg ble bra balansert, nok bitterhet, men blir kanskje for søt over tid. Merker ingen alkoholsmak, til tross for at den er fersk.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Easybrew

    Easybrew
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser iallefall innbydende ut i glasset.

    Mvh Easybrew
     
  12. kintii

    kintii
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mandal
    Med en OG på 1.095 synes jeg at du har fått en perfekt FG. Personlig Elsker jeg litt restsødme i en imperial stout.
     
  13. Erling A

    Erling A
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Henger meg på her siden jeg har tilsvarende problem på tilsvarende øl. Håpte på en Imperial Stout, men den blir vel bare Stout. Brygget for 14 dager siden, OG=1080, SG=1028 etter 5 dager og har siden ligget der. Tenker jeg flasker og ser hvordan det blir.
     
  14. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Så gærent er det ikke, 65% utgjæring, 7% alkohol
    Imperial Stout, Sweet Stout, Extra Stout, smak å se hva det blir etter du har karbonert
     

Del denne siden