Finn Berger
Moderator
Trodde det var Citra
hadde håpet på litt mer fruktighet fra 566, ja
min luktet ihvertfall nydelig ved flasking, kan ikke vente med å åpne en
my bad - det var selvfølgelig citra
Trodde det var Citra
hadde håpet på litt mer fruktighet fra 566, ja
min luktet ihvertfall nydelig ved flasking, kan ikke vente med å åpne en
Jeg foretrekker WY3711 og Belle Saison/M29 (som virker ekstremt lik om ikke identisk med 3711) over WLP566 etter å ha testet disse i split batch. Null O2 og en liten underpitch på disse sammen med pitch på 18C som heves til 28-30C (ramp over 48 timer) etter 1 døgn. Nydelig fruktig og fine peppertoner.Skal visstnok være fra Dupont, også: "White Labs produces another strain, Belgian Saison II (WLP566) that is rumored to be a different isolate from Brasserie Dupont. WLP566 has a similar character to WLP565 (although it tends to be slightly fruitier), but is less finicky to work with." (http://www.themadfermentationist.com/2014/06/american-saison-reimagining-farmhouse.html)
Kanskje denne er noe for deg? French Saison
This strain, rumored to originate from Brasserie Thiriez, is available from Wyeast as WY3711. It produces fully attenuated beer, with a mild pepper character and more tropical fruit than other saison strains. It has gained many devotees in the U.S. because it is less temperamental than the Dupont strain. While the character of the finished beer benefits from fermentation temperatures in the low 90s°F (32-33°C), the strain will attenuate completely at temperatures as cool as the mid-60s°F (18°C). Despite rarely finishing above 1.004 it leaves an impression of body. French Saison is also an ideal strain for extract brewers who do not have as much control over the fermentability of their wort. (samme sted som over).
India Saisonen har utviklet seg fint
men jeg har oppdaget en tynn hinne med bunnfall i bånn av hver flaske
som jeg ikke får vasket bort på vanlig måte med varmt vann
Har du @Finn Berger eller noen andre lagt merket dette med 566?
Øllet er ellers krystall klart og fint
Hmm, har aldri opplevd det der med mine weissbier gjæret på wlp380?Lurer på om det ikke til en viss grad gjelder weissbier, også (m. wlp380).
mulig jeg noterte meg det samme på en Weiz med wlp300
det var ihvertfall en markant ring rundt flaskehalsen utenatt den var infisert