Forvirret
Norbrygg-medlem
Noen som har en stødig skulder å gråte mot?
Oppdaget infeksjon i nr 53, en kølsch som nå er overkarbonert og sur. Laget i begynnelsen av august.
Selvfølgelig ble denne gjæren vasket og brukt i nr 57 og 58. Vasket en gang til og brukt i nr 60 og 61.
Ca tre uker mellom de.
Mistenker at jeg må ha gjort noe feil med gjæren for 57 og 58 er litt mye karbonert nå. 60 og 61 er tilsynelatende ok. Men hvordan angriper jeg dette?
Alle bøttene og øvrig utstyr vaskes i lut, skylles og klores over natten?
Flaskene vaskes, skylles, og stekes i stekeovn 180C? hvor lenge?
Er kloring kontra steking dårligere alternativ? Har mange kasser i sirkulasjon.
En stk bjørnunge av batch nr 55, 56, 59, 61 og 62 tas ut av kjøleskap og prasseres i bøtte med lokk.
Står i ca 25C en måneds tid eller hvor lenge? Åpnes og er karboneringen ok så er bøtter og utstyr brukende videre forutsatt luting, skylling og kloring?
Tror jeg tar opphold i bryggingen noen måneder så lageret kan bli tømt.
Og fra nå av holder meg på den smale sti, dvs bruke ny gjær hvær eneste gang. Og slutte med startere.
Får litt lyst å skifte fra ølbrygging til å strikke lusekofter når det går slik.
Oppdaget infeksjon i nr 53, en kølsch som nå er overkarbonert og sur. Laget i begynnelsen av august.
Selvfølgelig ble denne gjæren vasket og brukt i nr 57 og 58. Vasket en gang til og brukt i nr 60 og 61.
Ca tre uker mellom de.
Mistenker at jeg må ha gjort noe feil med gjæren for 57 og 58 er litt mye karbonert nå. 60 og 61 er tilsynelatende ok. Men hvordan angriper jeg dette?
Alle bøttene og øvrig utstyr vaskes i lut, skylles og klores over natten?
Flaskene vaskes, skylles, og stekes i stekeovn 180C? hvor lenge?
Er kloring kontra steking dårligere alternativ? Har mange kasser i sirkulasjon.
En stk bjørnunge av batch nr 55, 56, 59, 61 og 62 tas ut av kjøleskap og prasseres i bøtte med lokk.
Står i ca 25C en måneds tid eller hvor lenge? Åpnes og er karboneringen ok så er bøtter og utstyr brukende videre forutsatt luting, skylling og kloring?
Tror jeg tar opphold i bryggingen noen måneder så lageret kan bli tømt.
Og fra nå av holder meg på den smale sti, dvs bruke ny gjær hvær eneste gang. Og slutte med startere.
Får litt lyst å skifte fra ølbrygging til å strikke lusekofter når det går slik.