I samarbeid med Geiranger Bryggeri og Ålesund Ølfestival arrangerer vi flaskekonkurranse for fylket i kategorien NEIPA.
Norbrygg har nylig lagt ut NEIPA stildefinisjon, denne finner du under konkurransekriteriene.
Innlevering foregår i uke 28.
Bidrag i Molde leveres til Tapp og Kork
Bidrag i Kristiansund leveres til Garo Brygg
Bidrag i Ålesund leveres til Terje Pedersen (Ring for avtale, 40602488)
Påmeldingsskjema : https://forms.office.com/Pages/Resp...8yYSgHfVUMlVYQk9CQzlKMTlOSThVVDJKWVM1QzRMMi4u
Kriterier:
• Ølstil: New England Ipa
• Alkohol: 5,5 til 8,0 %
• Gjær: Safale US-05, Safale US-04, Safale K-97, Danstar Nottingham
• Malt: Resepten ikke må inneholde over 8% flaket bygg, havre eller andre flaket kornsorter, et tips kan være å bruke havremalt, ellers ingen kriterier.
• Humle: Ingen kriterier.
• Sukker: Tillatt, dette inkluderer også laktose.
• Frukt: Ikke tillatt.
• Krydder: Ikke tillatt.
• Mineraler og syre: Ingen kriterier
• Minimum 6stk 0,33l flasker må leveres inn sammens med resept på ølet.
• Ølet bedømmes av et dommerpanel bestående av Norbryggdommere. De 10 beste ølene går videre til en finalerunde der Norbryggdommerene og representanter fra Geiranger Bryggeri blir enige om hvilket øl som blir vinneren av konkuransen.
• 1000 liter av vinnerølet vil bli brygget og solgt på 20 liters KeyKeg-fat til utelivsmarkedet under Geiranger Bryggeri AS sitt navn.
• Navn og profilering av vinnerproduktet vil skje i regi av Geiranger Bryggeri AS.
• Geiranger Bryggeri forbeholder seg retten til å justere resept og smak.
• Vinner må være innforstått med offentliggjøring av sitt navn.
• Brygger og evt. medbrygger bak vinnerølet inviteres til å være med på selve bryggingen.
• Ølet vil bli brygget til sommersesongen 2019 og vil bare bli tappet på fat.
Stildefinisjon Kategori 6E - New England IPA
6E. NEW ENGLAND IPA
OG FG vol% IBU EBC
1056-1080 1010-1018 5,5-8,0 30-60 10-30
En svært fruktig og kraftig tørrhumlet amerikansk IPA, med fyldigere kropp og mindre bitterhet enn andre IPA-typer. Ofte uklar grunnet kraftig tørrhumling og andre tilsetninger. Hvete og havre er vanlig å bruke. Den kraftige humlearomaen degraderes raskt, slik at dette er et øl med kort holdbarhet.
Aroma: Svak til fraværende maltaroma med preg av korn og kjeks, uten karamellpreg. Dominerende, frisk humlearoma med preg av sitrus, tropisk frukt, blomster og bær. Kan ha innslag av harpiks, furu og urter, men disse skal ikke dominere. Estere fra gjær kan bygge opp om fruktigheten, men skal ikke ha preg av fersk gjær. Diacetyl og acetaldehyd skal ikke forekomme.
Farge/Utseende: Strågul til gylden, med middels til kraftig skum. Middels tåket til uklar. Partikler skal ikke forekomme.
Smak: Dominerende smak av humle, der fruktige og tropiske smaker skal være tydeligst. Bitterheten skal være svakere enn hva humlesmaken skal tilsi. Lett maltpreg av korn, loff og kjeks, ikke karamell. Lite restsødme balansert mot bitterhet gjør ølet lettdrikkelig. Ettersmaken er lett bitter med fruktig humlesmak.
Kropp: Kremet og bløt, middels til fyldig kropp, middels karbonering.
Eksempler: Amundsen Apocalyptic Thunder Juice New England IPA, Lervig Tasty Juice, Heady Topper The alchemist, Tired Hands Alien Church
Norbrygg har nylig lagt ut NEIPA stildefinisjon, denne finner du under konkurransekriteriene.
Innlevering foregår i uke 28.
Bidrag i Molde leveres til Tapp og Kork
Bidrag i Kristiansund leveres til Garo Brygg
Bidrag i Ålesund leveres til Terje Pedersen (Ring for avtale, 40602488)
Påmeldingsskjema : https://forms.office.com/Pages/Resp...8yYSgHfVUMlVYQk9CQzlKMTlOSThVVDJKWVM1QzRMMi4u
Kriterier:
• Ølstil: New England Ipa
• Alkohol: 5,5 til 8,0 %
• Gjær: Safale US-05, Safale US-04, Safale K-97, Danstar Nottingham
• Malt: Resepten ikke må inneholde over 8% flaket bygg, havre eller andre flaket kornsorter, et tips kan være å bruke havremalt, ellers ingen kriterier.
• Humle: Ingen kriterier.
• Sukker: Tillatt, dette inkluderer også laktose.
• Frukt: Ikke tillatt.
• Krydder: Ikke tillatt.
• Mineraler og syre: Ingen kriterier
• Minimum 6stk 0,33l flasker må leveres inn sammens med resept på ølet.
• Ølet bedømmes av et dommerpanel bestående av Norbryggdommere. De 10 beste ølene går videre til en finalerunde der Norbryggdommerene og representanter fra Geiranger Bryggeri blir enige om hvilket øl som blir vinneren av konkuransen.
• 1000 liter av vinnerølet vil bli brygget og solgt på 20 liters KeyKeg-fat til utelivsmarkedet under Geiranger Bryggeri AS sitt navn.
• Navn og profilering av vinnerproduktet vil skje i regi av Geiranger Bryggeri AS.
• Geiranger Bryggeri forbeholder seg retten til å justere resept og smak.
• Vinner må være innforstått med offentliggjøring av sitt navn.
• Brygger og evt. medbrygger bak vinnerølet inviteres til å være med på selve bryggingen.
• Ølet vil bli brygget til sommersesongen 2019 og vil bare bli tappet på fat.
Stildefinisjon Kategori 6E - New England IPA
6E. NEW ENGLAND IPA
OG FG vol% IBU EBC
1056-1080 1010-1018 5,5-8,0 30-60 10-30
En svært fruktig og kraftig tørrhumlet amerikansk IPA, med fyldigere kropp og mindre bitterhet enn andre IPA-typer. Ofte uklar grunnet kraftig tørrhumling og andre tilsetninger. Hvete og havre er vanlig å bruke. Den kraftige humlearomaen degraderes raskt, slik at dette er et øl med kort holdbarhet.
Aroma: Svak til fraværende maltaroma med preg av korn og kjeks, uten karamellpreg. Dominerende, frisk humlearoma med preg av sitrus, tropisk frukt, blomster og bær. Kan ha innslag av harpiks, furu og urter, men disse skal ikke dominere. Estere fra gjær kan bygge opp om fruktigheten, men skal ikke ha preg av fersk gjær. Diacetyl og acetaldehyd skal ikke forekomme.
Farge/Utseende: Strågul til gylden, med middels til kraftig skum. Middels tåket til uklar. Partikler skal ikke forekomme.
Smak: Dominerende smak av humle, der fruktige og tropiske smaker skal være tydeligst. Bitterheten skal være svakere enn hva humlesmaken skal tilsi. Lett maltpreg av korn, loff og kjeks, ikke karamell. Lite restsødme balansert mot bitterhet gjør ølet lettdrikkelig. Ettersmaken er lett bitter med fruktig humlesmak.
Kropp: Kremet og bløt, middels til fyldig kropp, middels karbonering.
Eksempler: Amundsen Apocalyptic Thunder Juice New England IPA, Lervig Tasty Juice, Heady Topper The alchemist, Tired Hands Alien Church