Ingen pils suksess.

Det står en fin artikkel om temperatur og brygging her på forumet.  Anbefaler å lese det for det er litt nytt i forhold til det som jeg har lest andre steder.
Nå er det ikke slikk at enzymene ikke arbeider når temperaturen er lavere enn optimal temperatur, det går bare litt saktere.  Imidlertid inaktiveres Beta-amylasen raskt ved temperatur over 65grader.  Derfor mener jeg det ikke er så lurt å kjøle ned med kaldt vann om det blir for varmt.  Da er det lurere å beregne litt lavere start og varme forsiktig opp til ønsket temperatur.  Nå sies det også i artikkelen at etter en halv time er beta-amylasen sin aktivitet sterkt redusert og da har det ingen hensikt å oppholde seg lengre på dette nivået.  Vet å ta et stopp rundt 70 grader, får alfaamylasen arbeide og produsere dekstriner som gir fylde i ølet.  Det er nå slik jeg har forstått det og jeg har praktisert dette i de siste bryggene. 

http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,704.0.html
 
Tilbake
Topp