Lurte på oppskrift på INNISANDGUNN Oak IPA klone?`? har kjøpt en BB30 2gen og er nybegynner. På forhand takk
Visste ikke I&G hadde en IPA, men den har jeg veldig lyst til å smake. Kjøpte du på polet? Ang. clone oppskrift tror jeg kan bli vanskelig, har selv sett etter clone av I&G original. Fant noe, og fikk en god øl, om ikke så lik. Artig å eksperimentere med eik uansett da. Har en lys påskeøl med saaz og centennial stående med 50g eikespon trekkt i akkevitt akkurat nå.
Så bra , Har du oppskrift du vil dele ?Brygget 30 liter, ølet forsvant med en gang, BÆLGO
Det ferdige ølet fikk jeg aldri smakt pga at det ble infisert og offret til dodraugen. Men jeg smakte det før det ble hellt ut og smaken var meget lovende, fin eikprek og et hint av Centennial. Var 28 liter o gjæringskaret.Hei
Så dette gamle innleget og ble nysgjerrig, hvordan ble ølet og hvor mange liter øl du laget siden du brukte 50 gr eikespon ?
Jobber med et prosjekt på I&G originalen også, har du oppskriften på den du laget gjerne med kommentarer på hva du mener kan gjøres andelenes ?
Eikhvete øl Style: Trælagret Øl Brewer: Rolf Gunnar SeterbergetHei
Så dette gamle innleget og ble nysgjerrig, hvordan ble ølet og hvor mange liter øl du laget siden du brukte 50 gr eikespon ?
Jobber med et prosjekt på I&G originalen også, har du oppskriften på den du laget gjerne med kommentarer på hva du mener kan gjøres andelenes ?
Eikhvete øl Style: Trælagret Øl Brewer: Rolf Gunnar Seterberget
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1093
BG: 1116
FG:
Alcohol: 9.2 % by vol.
Colour: 21 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 44 IBU
BU/GU: 0.47
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6 EBC 8500 g
Wheat Malt 3 EBC 687 g
Cara-hell 25 EBC 30 EBC 500 g
Biscuit Malt 50 EBC 45 EBC 421 g
Chocolate Malt 887 EBC 23 g
Mash schedule: 65 degrees for 45minutes, 90 degrees for 5 minutes.
Hops
Bobek 5.25% alpha 140 g 60 minutes
East Kent Golding 5.00% alpha 46 g 15 minutes
East Kent Golding 5.00% alpha 46 g 1 minutes
East Kent Golding 5.00% alpha 62 g dry hopped
Bobek 5.25% alpha 15 g dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP028 Edinburgh Ale
Fermented at 17 degrees C for 4 days.
Fermented at 19-20 degrees C for 21 days.
Comments:
Bryggedag:12.02.15
Start:1200
Ferdig:2000
Brygger med BB 30 liter, fyller opp 25 liter.
Satte mesken opp på 90 grader hadde i 90 gram Bobek, satte så opp på 100 grader etter 1 min.
Kokes i 95 minutt.
35 gram eike chips,samt East Kent Golding 40gr og Boloc 10 gr haes i etter 7 dager.
Satte det i gjærings skap på 17`grader
etter 4 dager opp på 19-20 grader.
Tørrhumle og eikechips etter 7 dager.Litt mye gjærings skum ,men grei smak
23/2 helte over i nytt kar, hadde i nye 35 gr eikechips da de andre satt i gjær skummmet.
Målt verdi:1010 =
27.02.15
Silte over i Corneliusfat
lagde det tett med co2 og luftet for å få ut evt luft