Hei. Etter å ha puslet litt med hjemmebrygging siden 2011 er vi nok fortsatt som nybegynnere å regne. Til tross for det har vi nå lyst til å starte et lite gårdsbryggeri, og se hvordan det kan bære av sted. Driver med turisme på gården (www.patrusli.no), og tenker i første omgang å produsere for egne gjester, men er åpen for å utvide konseptet om det passer seg slik.
Er litt usikker på hvor mye plass vi bør beregne oss til dette. Har en hytte på ca 50 m2 som vi kan bygge om (se nedenstående skisse; evt. en på 70 m2 (med en ekstra seksjon på 2,5 m bredde). Hyttene har selvbærende tak, slik at vi står fritt til å flytte/ta bort vegger, men om noen av dem kan brukes slik som de er, vil det forenkle ombyggingen noe.
I dag bruker vi en 50 l Speidel, men ønsker å dimensjonere lokalet for noe større kapasitet om det skulle bli behov for det. I tillegg til selve bryggerommet må vi ha et lite vaskerom/wc/garderobe, og tror også det kunne være greit med et lite lab-rom. Kanskje et lagerrom, hva med egne rom til gjøringstanker (temperaturregulert?) Om det er noen der ute med erfaring som kunne gi oss noen råd i den sammenheng, ville vi være takknemlige for det.
Likedan ville vi nok kunne ha behov for en mentor (eller to) som kunne gi oss noen råd ved utvikling av våre forskjellige øltyper, og vurdere de ferdige produkter. Vi holder til i Sør-Trøndelag, og om det er noen som kunne ha lyst til å bistå noe her, måtte vi vel kunne bli enige om en eller annen form for godtgjørelse for det.
Er litt usikker på hvor mye plass vi bør beregne oss til dette. Har en hytte på ca 50 m2 som vi kan bygge om (se nedenstående skisse; evt. en på 70 m2 (med en ekstra seksjon på 2,5 m bredde). Hyttene har selvbærende tak, slik at vi står fritt til å flytte/ta bort vegger, men om noen av dem kan brukes slik som de er, vil det forenkle ombyggingen noe.
I dag bruker vi en 50 l Speidel, men ønsker å dimensjonere lokalet for noe større kapasitet om det skulle bli behov for det. I tillegg til selve bryggerommet må vi ha et lite vaskerom/wc/garderobe, og tror også det kunne være greit med et lite lab-rom. Kanskje et lagerrom, hva med egne rom til gjøringstanker (temperaturregulert?) Om det er noen der ute med erfaring som kunne gi oss noen råd i den sammenheng, ville vi være takknemlige for det.
Likedan ville vi nok kunne ha behov for en mentor (eller to) som kunne gi oss noen råd ved utvikling av våre forskjellige øltyper, og vurdere de ferdige produkter. Vi holder til i Sør-Trøndelag, og om det er noen som kunne ha lyst til å bistå noe her, måtte vi vel kunne bli enige om en eller annen form for godtgjørelse for det.