Innsending til NM - bildetråden

gustavf

Administrator
Vi har endelig kommet godt i gang med flaskemottaket for NM. De fleste vi har tatt i mot foreløpig har gjort en rimelig bra jobb med pakking.

Bilde tråden begynner med en gammel klassiker. Slik merking kvalifiserer til å være med i trekning av et års abonnement på Fagbladet Optimisten.

_20190314_191756.JPG
 
Sist redigert:

gustavf

Administrator
Merket med forsiktig og greier. Hva er galt

Optimismen ligger i troa på at en håndskrevet beskjed skal få Posten sine maskiner til å håndtere pakka på en annen måte enn om man ikke skrev noe. Selv vi som lemper pakkene inne på Norbrygg-lageret gir blaffen i om det står "Denne siden opp".
 

gustavf

Administrator
Slik ser det ut når imperial stout møter bleie.

Den som sendte inn hadde gjort nesten alt rett, men en kork hadde løsnet litt og halve flaska hadde lekket ut. Ettersom flaskene var pakket i bleier, var det ingen lekkasje som var synlig utenfor esken og avsender får mulighet til å sende inn nye flasker. Det gjorde også at Posten ikke merket noe til dette og ingen andre sendinger var skadet.

upload_2019-3-14_22-24-47.png
 

gustavf

Administrator
Hvorfor gir dere blaffen i det?

Fordi vi også må håndtere pakkene sånn nogenlunde effektivt. Når vi skal fram med kniven og åpne pakka legger vi mer vekt på hvordan vi kan åpne teipen uten å skjære oss, når vi skal ha pakkene inn i bagasjerommet legger vi vekt på hvordan vi kan få stablet pakkene så vi slipper flere turer til postkontoret, når vi skal fjerne polstring håndterer vi flaskene så vi ikke skal miste dem og knuse dem. Å sørge for at flaskene som har ristet rundt på postterminaler et par døgn skal få korken opp en time før eller senere er veldig langt ned på prioriteringslista.
 

gustavf

Administrator
Begge disse deltagerne har fått melding om diskvalifisering, så de vet om at de har nært utsatt for noe.
 

gustavf

Administrator
Håper jeg hadde tilstrekkelig med akerteip!

Mye teip bidrar lite til å bevare flaskene. Det bare gjør poståpnerne gretne og gjør at emballasjen må leveres som restavfall i stedet for papp.

Det som hjelper er en god pappeske (gjerne Posten sin Norgespakke), ei bleie rundt hvert flaske (en over og en under) og en enkel brødpose rundt bleiene. En del bruker også bobleplast, eller noe annet støtdempende rundt dette, for å fylle opp esken, og det virker fornuftig.
 
Sist redigert:
Topp