Innspill på oppskrift

Etter inspirasjon fra en nabo sin Brown IPA, har jeg grublet meg frem til denne oppskriften for å lage noe i samme gate. Setter pris på alle innspill om ingredienser og fremgangsmåte. Brygges i en BB30 nå på lørdag.

Åreknuderally

Style: American IPA OG: 1.063
Type: All Grain.        FG: 1.014
Rating: 0.0                 ABV: 6.42 %
Calories: 205                 IBU's: 73.52
Efficiency: 70 %.      Boil Size: 25.77 L
Color:  18.4 SRM          Batch Size: 23.25 L
Preboil OG: 1.059.  Boil Time: 90 minutes

Fermentation Steps
Name       Days / Temp
Primary       7 days @ 20.0°C
Sekundær.    7 days @ 20.0c
Bottle.            40 days @ 23.0c

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name.                      Time Gravity
5.50 kg 79.71 % Fawcett Maris Otter Pale Malt 90 mins 1.038
1.00 kg 14.49 % Melanoiden Malt                 90 mins 1.037
0.20 kg 2.90 % Chocolate Malt                 90 mins 1.034
0.20 kg 2.90 % Smoked Malt                         90 mins 1.037

Hops
Amount IBU's Name     Time.      AA %
50.00 g 15.25 Cascade.    20 mins 5.50
75.00 g 13.70 Cascade     10 mins 5.50
75.00 g 0.00 Cascade       0 mins 5.50
50.00 g         Cascade       7 days 5.50
20.00 g 9.15 Cascade     30 mins 6.50
30.00 g 35.43 Columbus    60 mins 12.90
70.00 g         Centennial.    7 days 12.30

Yeasts
Amount Name         Laboratory / ID
3.00 pkg California Ale White Labs 0001 (vasket fra juleøl)

Additions
Amount Name           Time Stage
1.00 oz Irish Moss 15 mins Boil
1.00 oz Gypsum.  15 mins Boil

Mash Profile
Light Body Infusion In 20 min @ 52.0°C
Add 17.99 L ( 2.91 L/kg ) water @ 58.2°C

Beta Sacch' Rest 40 min @ 64.0°C
Heat to 64.0°C over 5 mins

Alpha Sacch' Rest 15 min @ 72.0°C
Heat to 72.0°C over 5 mins

Mashout 20 min @ 78.0°C
Heat to 78.0°C over 2 mins

Carbonation
6g brunt sukker pr liter, flaske

Notes

www.iBrewMaster.com Version: 1.531
 
Delen om ingrediensene ble vel kort, men jeg ville gitt sen litt mer tid på dunken og stjålet dette og litt til fra flaskemodningen. I tillegg ville jeg splittet flaskemodningen i varm og kald del.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Regner med at du har samme problematikk som meg på min Tapatalk, at jeg ikke kan se alle eller deler av innleggene. Etter at jeg hadde lagt inn dette innlegget fra iPad med Tapatalk, kunne jeg ikke selv se hele innlegget. Men det kan jeg via browser.
 
Prøver på ny:

Åreknuderally

Style: American IPA  OG: 1.063 
Type: All Grain.          FG: 1.014 
Rating: 0.0                  ABV: 6.42 % 
Calories: 205                  IBU's: 73.52 
Efficiency: 70 %.        Boil Size: 25.77 L 
Color:  18.4 SRM            Batch Size: 23.25 L 
Preboil OG: 1.059.      Boil Time: 90 minutes 

Fermentation Steps
Name          Days / Temp
Primary          7 days @ 20.0°C
Sekundær.    7 days @ 20.0c
Bottle.            40 days @ 23.0c

Grains & Adjuncts
Amount  Percentage      Name.                        Time    Gravity
5.50 kg    79.71 %      Fawcett Maris Otter Pale Malt  90 mins  1.038
1.00 kg    14.49 %      Melanoiden Malt                  90 mins  1.037
0.20 kg    2.90 %      Chocolate Malt                  90 mins  1.034
0.20 kg    2.90 %      Smoked Malt                          90 mins  1.037

Hops
Amount  IBU's      Name      Time.        AA %
50.00 g    15.25      Cascade.    20 mins    5.50
75.00 g    13.70      Cascade      10 mins    5.50
75.00 g    0.00      Cascade        0 mins    5.50
50.00 g                  Cascade        7 days    5.50
20.00 g    9.15      Cascade      30 mins    6.50
30.00 g    35.43      Columbus    60 mins  12.90
70.00 g                Centennial.    7 days  12.30

Yeasts
Amount  Name            Laboratory / ID
3.00 pkg  California Ale  White Labs 0001 (vasket fra juleøl)

Additions
Amount  Name            Time  Stage
1.00 oz    Irish Moss    15 mins    Boil
1.00 oz    Gypsum.      15 mins    Boil

Mash Profile
Light Body Infusion In  20 min @ 52.0°C
Add 17.99 L ( 2.91 L/kg ) water @ 58.2°C

Beta Sacch' Rest  40 min @ 64.0°C
Heat to 64.0°C over 5 mins

Alpha Sacch' Rest  15 min @ 72.0°C
Heat to 72.0°C over 5 mins

Mashout  20 min @ 78.0°C
Heat to 78.0°C over 2 mins

Carbonation
6g brunt sukker pr liter, flaske
 
StoreMy skrev:
Delen om ingrediensene ble vel kort, men jeg ville gitt sen litt mer tid på dunken og stjålet dette og litt til fra flaskemodningen. I tillegg ville jeg splittet flaskemodningen i varm og kald del.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvordan ville du splittet flaskemodningen, og hvorfor?
Ville du heller kjørt den 14 dager på primær på dunk, og droppet hele sekundær?
 
andersreve skrev:
Regner med at du har samme problematikk som meg på min Tapatalk, at jeg ikke kan se alle eller deler av innleggene. Etter at jeg hadde lagt inn dette innlegget fra iPad med Tapatalk, kunne jeg ikke selv se hele innlegget. Men det kan jeg via browser.

Det stemmer.
Beklager derfor forrige innlegg.
 
andersreve skrev:
StoreMy skrev:
Delen om ingrediensene ble vel kort, men jeg ville gitt sen litt mer tid på dunken og stjålet dette og litt til fra flaskemodningen. I tillegg ville jeg splittet flaskemodningen i varm og kald del.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvordan ville du splittet flaskemodningen, og hvorfor?
Ville du heller kjørt den 14 dager på primær på dunk, og droppet hele sekundær?

Først varmt i en god uke.
Deretter kaldt i en uke.
Kjemien bak kjenner jeg ikke, men ølet blir mye bedre i løpet av uken det står kaldt.
 
Kjøleskapskaldt eller kjellerkaldt? Hvorfor 1 og 1 uke og ikke 1 og 1 mnd feks?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kjeller holder nom.
1 uke fordi det er det som trengs for å få ølet godt. De fleste har godt av litt lenger lagring.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Dette ølet var jevnt over drikkende, men ikke mer. Jeg trodde det var pga av for mye røyk som krangler med kraftig humleprofil, men det kan godt være som du påpeker også. Har du erfaringer med det? Hva smaker jeg etter for å vurdere om det er meladoinen som setter usmak?
 
Tilbake
Topp