Tenkte eg skulle prøve å lage en APA (batch 6) med gjær og humle som eg har. Har tenkt å koke ca. 12l og fylle på med vann opp til 14l. Vil noe slikt funke? Lurer spesielt på om dette er passelig med humle. Kunne tenke meg en del aroma på denne og bitterhet på ca. 25-30. Tipper eg har ca. 40g centennial og ca. 70g chinook
Statistics
Volume: 14 liters
OG: 1048
FG:
Alcohol: 4.7 % by vol.
Colour: 12 EBC (Golden)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.66
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 2300 grammes
Cara Pils 37 EBC 200 grammes
Wheat Malt 250 grammes
Munich Malt 20 EBC 200 grammes
Dry Light Extract 0 grammes
Mash schedule: 68 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 10 minutes.
Hops
Chinook 11.6% alpha 10 grammes 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 10 grammes 10 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 10 minutes
Chinook 12.6% alpha 10 grammes 1 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Statistics
Volume: 14 liters
OG: 1048
FG:
Alcohol: 4.7 % by vol.
Colour: 12 EBC (Golden)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.66
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 2300 grammes
Cara Pils 37 EBC 200 grammes
Wheat Malt 250 grammes
Munich Malt 20 EBC 200 grammes
Dry Light Extract 0 grammes
Mash schedule: 68 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 10 minutes.
Hops
Chinook 11.6% alpha 10 grammes 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 10 grammes 10 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 10 minutes
Chinook 12.6% alpha 10 grammes 1 minutes
Centennial 10% alpha 10 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale