Marius K.
Norbrygg-medlem
Hoi!
Har satt sammen en oppskrift til mitt neste brygg som skal være en single hop American pale ale med Citra.
Har lite erfaring med å snekre egne oppskrifter, så lurte på om dette kan bli bra?
Generelt:
OG: 1,050
FG: 1,012
Farge EBC: 15,1
Bitterhet (IBU Noonan): 45,1
Sluttvolum i kjele: 22 liter
BU:GU ratio: 0,90
Malt:
Maris Otter Pale Malt (7 EBC): 4 075 gram (87 %)
Pale Crystal (75 EBC): 280 gram (6 %)
Caramalt (31 EBC): 185 gram (4 %)
Hvetemalt (4 EBC): 140 gram (3 %)
Humle:
60 min: Citra [11,9 %] - 13,7 gram (20,7 IBU)
15 min: Citra [11,9 %] - 15,0 gram (9,7 IBU)
5 min: Citra [11,9 %] - 20,0 gram (6,5 IBU)
0 min: Citra [11,9 %] - 30,0 gram (8,1 IBU)
Tørrhumling: Citra [11,9 %] - 3 gram per liter
Annet:
15 min: Whirlfloc - 0,5 tablett
10 min: Gjærnæring - 0,1 gram per liter
Gjær:
WLP001 California Ale
18-20 grader i 14 dager.
Har satt sammen en oppskrift til mitt neste brygg som skal være en single hop American pale ale med Citra.
Har lite erfaring med å snekre egne oppskrifter, så lurte på om dette kan bli bra?
Generelt:
OG: 1,050
FG: 1,012
Farge EBC: 15,1
Bitterhet (IBU Noonan): 45,1
Sluttvolum i kjele: 22 liter
BU:GU ratio: 0,90
Malt:
Maris Otter Pale Malt (7 EBC): 4 075 gram (87 %)
Pale Crystal (75 EBC): 280 gram (6 %)
Caramalt (31 EBC): 185 gram (4 %)
Hvetemalt (4 EBC): 140 gram (3 %)
Humle:
60 min: Citra [11,9 %] - 13,7 gram (20,7 IBU)
15 min: Citra [11,9 %] - 15,0 gram (9,7 IBU)
5 min: Citra [11,9 %] - 20,0 gram (6,5 IBU)
0 min: Citra [11,9 %] - 30,0 gram (8,1 IBU)
Tørrhumling: Citra [11,9 %] - 3 gram per liter
Annet:
15 min: Whirlfloc - 0,5 tablett
10 min: Gjærnæring - 0,1 gram per liter
Gjær:
WLP001 California Ale
18-20 grader i 14 dager.