Inspill på IPA?

Hei.

Skal til å lage min første IPA, og har satt opp en oppskrift basert løslig på flere som jeg har lest på nett. Tror malten skulle bli bra, men tar gjerne meninger om humlingen. Leser om mange som tørhumler ved IPA'er, er det for å runde smaken litt?

Høst IPA (English IPA)

Original Gravity (OG): 1.060  (°P): 14.7
Final Gravity (FG):    1.015  (°P): 3.8
Alcohol (ABV):        5.89 %
Colour (SRM):          13.5  (EBC): 26.5
Bitterness (IBU):      50.3  (Average)

87.72% Pale Ale Malt
10.53% Crystal 20
1.75% Chocolate

1.4 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
1.4 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
1.4 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 15 Minutes (Boil)
1.4 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 2 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes

Fermented at 18°C with Wyeast 1099 - Whitbread Ale

Recipe Generated with BrewMate
 
Tørrhumling er vel mer bruk i IPA inspirert av den amerikanske vestkysten, spesielt for å få frem ekstra mye citrus og/eller andre aromaer. Med de humlene du har valgt, sikter du deg vel mer inn på en tradisjonell IPA og da er så vidt jeg vet ikke tørrhumling så utbredt.
 
Ingenting i veien med å tørrhumle en engelsk IPA (og helt i tråd med tradisjonen). Men ja, det er for aroma, ikke for å runde av smaken. Oppskriften ser grei ut, om enn noe snill mtp IBU. Jeg ville ikke brukt Chocolate malt, men med så lys krystallmalt ser jeg forsåvidt poenget. Kanskje litt mye?
 
Jepp, kutt ut sjokolademaltet, hvis du ønsker noe som er typeriktig. Fyr på med East Kent Goldings som tørrhumle. Den virkelig tradisjonelle ipa-en (som faktisk ble sendt til India) hadde svært store mengder tørrhumle.
 
Tilbake
Topp