IPA ble litt søt

Creekling

Norbrygg-medlem
Laget en Modus hopperandi klone her for noen uker siden, og "første" smaken ble tatt igår. Synes kanskje den ble litt søt og tynn i forhold til originalen. Noen som har noen innspill på hva som kan gjøres annerledes?

Ifølge beersmith hadde vi en effektivitet på 75%. Dette ble brygget på en Beerbrew 60. Vil jeg kunne øke effektiviteten med en sirkulasjonspumpe?

Bryggeskjemat ligger ved.
 

Vedlegg

  • Modus Hopp klone - Mk1.pdf
    158,4 KB · Sett: 60
At den er søt ved en fg på1004 skjønner jeg ikke.
At den smaker tynt kan jeg forstå.
Du har veldig høy utgjæring nesten 93 %. Prøv å heve tempen på bb til 76-77 grader for en utmesk. dette stabiliserer utgjæringen. Bruk også 76-77 graders skyllevann. Dette kan øke utbyttet litt.
Dere har på dette brygget mesket i 90 min + skyllet og det har laget veldig forgjærbar vørter.
 
Mistenker jeg hadde smakt litt mye på annet først  ::)

Etter en ny smaksrunde der ølen var 8-9 grader vill jeg si den var god. Litt tynn, og kort i smaken sammenlignet med hopperandien, men er en god start. Kommer til å koke en ny batch om noen uker og tar sikte på noe høyere utmesk temp.

Er det noen andre tips til å gi litt mer fylde?

Tror også det blir montert en sirkulasjonspumpe på BB60´en.
 
Tilbake
Topp