Sjallabais,
Brygget en IPA for en måneds tid siden. Åpnet første flaske nå etter 14 dagers karbonering. Både farge, lukt og karbonering er OK, men ølet mangler mye humlepreg. Mesketemperaturen ble noe høy, ca 70 grader. Bitterheten er forsåvidt grei, men ølet har en ufin besk/treaktig smak. Smak av humle er omtrent fraværende uten at jeg vet hvor problemet ligger. Følger vi var nøyaktige og unngikk å tilføre for mye oksygen i ølet etter koking. Er valget av humle feil, eller er mengdene dårlig balansert? Eller ligger problemet et annet sted?
Malt
6,5 kg pale malt
0,3 kg crystal
0,3 kg caramel
mesket 60 min på 70C
Humle
40g Challenger @60 8,2% AA
10g Challenger @40
10g Cascade @40 6,9% AA
10g Chinook @40 11,6% AA
20g Cascade @20
10g Chinook @20
35g Cascade @0
30g Chinook @0
50g Cascade tørrhumle
50g Chinook tørrhumle
Kokevolum 27L
Gjæringsvolum 20L
OG 1.068
FG 1.01-1.015
US05 gjær
Brygget en IPA for en måneds tid siden. Åpnet første flaske nå etter 14 dagers karbonering. Både farge, lukt og karbonering er OK, men ølet mangler mye humlepreg. Mesketemperaturen ble noe høy, ca 70 grader. Bitterheten er forsåvidt grei, men ølet har en ufin besk/treaktig smak. Smak av humle er omtrent fraværende uten at jeg vet hvor problemet ligger. Følger vi var nøyaktige og unngikk å tilføre for mye oksygen i ølet etter koking. Er valget av humle feil, eller er mengdene dårlig balansert? Eller ligger problemet et annet sted?
Malt
6,5 kg pale malt
0,3 kg crystal
0,3 kg caramel
mesket 60 min på 70C
Humle
40g Challenger @60 8,2% AA
10g Challenger @40
10g Cascade @40 6,9% AA
10g Chinook @40 11,6% AA
20g Cascade @20
10g Chinook @20
35g Cascade @0
30g Chinook @0
50g Cascade tørrhumle
50g Chinook tørrhumle
Kokevolum 27L
Gjæringsvolum 20L
OG 1.068
FG 1.01-1.015
US05 gjær
Sist redigert: