IPA med veldig høy IBU?

Hei!
Har tenkt å prøve meg på en ny IPA. Jeg er veldig glad i bitter øl, men blir dette bare Gale-Mattis og tull, eller kan dette være noe å satse på? oppskriften ser slik ut:

Super IPA
American IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          22.0
Total Grain (kg):        4.800
Total Hops (g):          310.00
Original Gravity (OG):    1.066  (°P): 16.1
Final Gravity (FG):      1.017  (°P): 4.3
Alcohol by Volume (ABV):  6.48 %
Colour (SRM):            11.1  (EBC): 21.9
Bitterness (IBU):        180.6  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
1.800 kg Liquid Malt Extract - Light (37.5%)
1.800 kg Liquid Malt Extract - Light (37.5%)
0.500 kg Dry Malt Extract - Amber (10.42%)
0.500 kg Wheat Malt (10.42%)
0.200 kg Crystal 120 (4.17%)

Hop Bill
----------------
70.0 g Warrior Pellet (15.8% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (3.2 g/L)
50.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (2.3 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (2.3 g/L)
20.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
20.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
30.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.4 g/L)
50.0 g Challenger Pellet (6.1% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2.3 g/L)
20.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (0.9 g/L)
 
Hoi! Plenty bitter i alle fall. Noe jeg gjorde var å finne 2-3 klone oppskrifer av ipa'r jeg likte, og lage en oppskrift ut av dem. Men for all del, eksperimenter er halve morroa.
 
Minnes jeg leste et sted at smaksløkene til mennesker ikke kunne kjenne forskjell på IBU over 80-100. Hvis dette er tilfelle er det kanskje sløsing med humle?
 
Har lest også at menneske ikke kan smake mer en 100IBU.....men vil ikke uansett få en viss aroma selv på 60 min kok?
 
Om du skal ha veldig høy IBU uten å få tilsvarende mengder plantemateriale i vørteren, kan du jo se om du finner noe humleekstrakt (isomerisert alfasyre, ikke disse aroma-tablettene som også selges her og der). (Jeg fant!) Du kan til og med tilsette det etter gjæringen, f.eks. vet flasking/fating, så du unngår at gjæren drar med seg for mye av godsakene.
 
Tilbake
Topp