IPA oppskrift

Er i ferd med å snekre min første IPA-oppskrift, og tar mer enn gjerne i mot innspill på dette forslaget. Er Chinook, Amarillo og Citra er god miks?

Volume: 50 liters

OG: 1064

Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 9 EBC (Golden)
Bitterness: 80 IBU
BU/GU: 1.25

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 12500 g

Hops
Chinook    12.6% alpha 85 g 90 minutes
Amarillo 6.5% alpha         40 g 15 minutes
Citra 11% alpha                 40 g 5 minutes
Citra 11% alpha                 40 g dry hopped
Amarillo 6.5% alpha         40 g dry hopped
 
Kan ikke si noe på humletypene, men jeg ville brukt mye mer både som bitter og aroma.
Ser at du ikke bruker tinseth modellen for beregning av IBU, den tar hensyn til sukkerinnholdet i vørteren. Dermed har du egentlig en IBU på rundt 30.

Hvis du skal ha en veldig humlet IPA ville jeg også hatt litt caramalt og hvetemalt for kropp og skum.
 
Kjørte en IPA med lignende humleprofil(men med 30% munich og 5% cara i mesken) og den ble veldig fin:
1,3g/L chinook - 60min
1,3g/L chinook - 30min
0,65g/L Amarillo - 10min
0,65g/L Citra - 10min
0,65g/L Amarillo - 5min
0,65g/L Citra - 5min
 
Bruk minst tre ganger så mye humle på 15 og 5 min., og juster humlen på 90 min. (som jeg ville tilsatt på 60 min.) i stedet. Du kan gjerne omtrent doble mengden tørrhumle også.
 
Takk for innspill. Må se hva jeg har av humle og malt, og justere oppskriften. Jeg kan kanskje bytte Citra med Galaxy?
 
Hei, grubler fortsatt på vår første IPA-oppskrift. En IBU på 65 er vel sånn passe?

IPA

Statistics
Volume: 50 liters
Boil Volume: 50 liters
OG: 1066
BG: 1066
FG:
Alcohol: 6.6 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 65 IBU
BU/GU: 0.98

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 10500 g
Munich Malt 20 EBC 20 EBC 1000 g
Wheat Malt 3 EBC 1000 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 500 g

Mash schedule: 66 degrees for 60, 78 degrees for 10 minutes.

Hops
Simcoe 13% alpha 60 g 60 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 100 g 15 minutes
Amarillo 6.5% alpha 120 g 5 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 100 g 1 minutes
Amarillo 6.5% alpha 120 g 1 minutes

tørrhumling: nelson 100 gram, amarillo 100 gram

Fermentation
Yeast: Safale US-05
 
Tilbake
Topp