Drechsler
Norbrygg-medlem
På Torsdag skal jeg brygge Stouten jeg skal kose meg med når neste sesong av Game of Thrones starter. Jeg har satt en gjærstarter på 2 pakker wyeast Irish Ale og en pakke London Ale MFG 05/12/2011 i 2,5 liter vørter (250 gram spraymalt).
Mesking er planlagt til 65 i 15 minutter, 68 i 30 minutter og 78 i 5 minutter. Kok på 2 timer. Planlagt 40 liter i gjæringskaret. Inspirasjon er hentet fra scottish wee heavy, Imperial Stout og Milk Stout. Humlen er blomst. Brygges på en gullende ren 50 liters speidel. Innspill anyone?
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
7,00 kg Maris Otter Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 49,8 %
1,00 kg Caramel Malt Pils (5,0 EBC) Grain 2 7,1 %
0,75 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 5,3 %
0,50 kg Rye Malt (6,0 EBC) Grain 4 3,6 %
0,30 kg Chocolate Wheat Malt (1000,0 EBC) Grain 5 2,1 %
0,25 kg Aromatic Malt (150,0 EBC) Grain 6 1,8 %
0,25 kg Black Malt (1300,0 EBC) Grain 7 1,8 %
0,25 kg Caramel Wheat Malt (90,6 EBC) Grain 8 1,8 %
0,25 kg Dark Crystal (300,0 EBC) Grain 9 1,8 %
3,00 kg Extra Light Dry Extract (5,9 EBC) Dry Extract 10 21,4 %
0,50 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 11 3,6 %
100,00 g Pilgrim [11,50 %] - Boil 120,0 min Hop 12 56,6 IBUs
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 13 11,3 IBUs
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 14 1,6 IBUs
2,0 pkg Irish Ale (Wyeast Labs #1084) [124,21 ml] Yeast 15 -
1,0 pkg London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [124,21 ml] Yeast 16 -
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 17 0,0 IBUs
Mesking er planlagt til 65 i 15 minutter, 68 i 30 minutter og 78 i 5 minutter. Kok på 2 timer. Planlagt 40 liter i gjæringskaret. Inspirasjon er hentet fra scottish wee heavy, Imperial Stout og Milk Stout. Humlen er blomst. Brygges på en gullende ren 50 liters speidel. Innspill anyone?
Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
7,00 kg Maris Otter Pale Malt (5,0 EBC) Grain 1 49,8 %
1,00 kg Caramel Malt Pils (5,0 EBC) Grain 2 7,1 %
0,75 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 5,3 %
0,50 kg Rye Malt (6,0 EBC) Grain 4 3,6 %
0,30 kg Chocolate Wheat Malt (1000,0 EBC) Grain 5 2,1 %
0,25 kg Aromatic Malt (150,0 EBC) Grain 6 1,8 %
0,25 kg Black Malt (1300,0 EBC) Grain 7 1,8 %
0,25 kg Caramel Wheat Malt (90,6 EBC) Grain 8 1,8 %
0,25 kg Dark Crystal (300,0 EBC) Grain 9 1,8 %
3,00 kg Extra Light Dry Extract (5,9 EBC) Dry Extract 10 21,4 %
0,50 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 11 3,6 %
100,00 g Pilgrim [11,50 %] - Boil 120,0 min Hop 12 56,6 IBUs
50,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 13 11,3 IBUs
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 14 1,6 IBUs
2,0 pkg Irish Ale (Wyeast Labs #1084) [124,21 ml] Yeast 15 -
1,0 pkg London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [124,21 ml] Yeast 16 -
20,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 17 0,0 IBUs