Ærede forum,
Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på denne oppskriften. Jeg prøver å etterlikne Jämtlands Pilgrim, men det trenger ikke være noen klone, liksom. Fikk ingrediensliste av bryggeriet, men ikke andelen av hver, dessverre, ei heller humleskjema. Så jeg bare tenkte etter og prøvde meg med denne. Når jeg drakk Pilgrim var det god bitterhet, fremtredende karamell. Sjokoladen rekner jeg med brukes kun i en liten mengde, derfor kun 1 % her ...
Hvordan tror dere miksen av Hallertau MF og East Kent Goldings vil funke som aromahumle?
Er det noen som har tanker eller kommentarer, så mottas de med takk!
--------- 8< -------------
HOME BREW RECIPE:
Title: Pilgrim
Author: Attempt at Jämtlands Pilgrim "clone"
Brew Method: BIAB
Style Name: Extra Special/Strong Bitter (ESB)
Boil Time: 60 min
Batch Size: 21 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.5 liters
Efficiency: 70% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.055
Final Gravity: 1.016
ABV (standard): 5.13%
IBU (tinseth): 45.18
SRM (morey): 13.81
FERMENTABLES:
4 kg - United Kingdom - Pale 2-Row (80.8%)
0.4 kg - Thomas Fawcett Caramalt (25-40 EBC) (8.1%)
0.4 kg - Thomas Fawcett Crystal (150-175 EBC) (8.1%)
0.1 kg - Thomas Fawcett Pale Crystal 70L (2%)
0.05 kg - Thomas Fawcett Chocolate (211-260 L) (1%)
HOPS:
25 g - Challenger for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 8.5, IBU: 27.96)
15 g - East Kent Goldings for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 9.87)
10 g - East Kent Goldings for 30 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 5.06)
10 g - Hallertau Mittelfruh for 5 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 3.75, IBU: 0.98)
10 g - East Kent Goldings for 5 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 1.31)
MASH:
Single infusion, Temp: 68 C, Time: 60 min
YEAST:
White Labs - London Ale Yeast WLP013
Fermentation Temp: 20 C
Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på denne oppskriften. Jeg prøver å etterlikne Jämtlands Pilgrim, men det trenger ikke være noen klone, liksom. Fikk ingrediensliste av bryggeriet, men ikke andelen av hver, dessverre, ei heller humleskjema. Så jeg bare tenkte etter og prøvde meg med denne. Når jeg drakk Pilgrim var det god bitterhet, fremtredende karamell. Sjokoladen rekner jeg med brukes kun i en liten mengde, derfor kun 1 % her ...
Hvordan tror dere miksen av Hallertau MF og East Kent Goldings vil funke som aromahumle?
Er det noen som har tanker eller kommentarer, så mottas de med takk!
--------- 8< -------------
HOME BREW RECIPE:
Title: Pilgrim
Author: Attempt at Jämtlands Pilgrim "clone"
Brew Method: BIAB
Style Name: Extra Special/Strong Bitter (ESB)
Boil Time: 60 min
Batch Size: 21 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.5 liters
Efficiency: 70% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.055
Final Gravity: 1.016
ABV (standard): 5.13%
IBU (tinseth): 45.18
SRM (morey): 13.81
FERMENTABLES:
4 kg - United Kingdom - Pale 2-Row (80.8%)
0.4 kg - Thomas Fawcett Caramalt (25-40 EBC) (8.1%)
0.4 kg - Thomas Fawcett Crystal (150-175 EBC) (8.1%)
0.1 kg - Thomas Fawcett Pale Crystal 70L (2%)
0.05 kg - Thomas Fawcett Chocolate (211-260 L) (1%)
HOPS:
25 g - Challenger for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 8.5, IBU: 27.96)
15 g - East Kent Goldings for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 9.87)
10 g - East Kent Goldings for 30 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 5.06)
10 g - Hallertau Mittelfruh for 5 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 3.75, IBU: 0.98)
10 g - East Kent Goldings for 5 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 1.31)
MASH:
Single infusion, Temp: 68 C, Time: 60 min
YEAST:
White Labs - London Ale Yeast WLP013
Fermentation Temp: 20 C