Jämtlands Pilgrim

Ærede forum,

Jeg vil gjerne ha tilbakemeldinger på denne oppskriften. Jeg prøver å etterlikne Jämtlands Pilgrim, men det trenger ikke være noen klone, liksom. Fikk ingrediensliste av bryggeriet, men ikke andelen av hver, dessverre, ei heller humleskjema. Så jeg bare tenkte etter og prøvde meg med denne. Når jeg drakk Pilgrim var det god bitterhet, fremtredende karamell. Sjokoladen rekner jeg med brukes kun i en liten mengde, derfor kun 1 % her ...

Hvordan tror dere miksen av Hallertau MF og East Kent Goldings vil funke som aromahumle?

Er det noen som har tanker eller kommentarer, så mottas de med takk!

--------- 8< -------------

HOME BREW RECIPE:
Title: Pilgrim
Author: Attempt at Jämtlands Pilgrim "clone"

Brew Method: BIAB
Style Name: Extra Special/Strong Bitter (ESB)
Boil Time: 60 min
Batch Size: 21 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.5 liters
Efficiency: 70% (brew house)

STATS:
Original Gravity: 1.055
Final Gravity: 1.016
ABV (standard): 5.13%
IBU (tinseth): 45.18
SRM (morey): 13.81

FERMENTABLES:
4 kg - United Kingdom - Pale 2-Row (80.8%)
0.4 kg - Thomas Fawcett Caramalt (25-40 EBC) (8.1%)
0.4 kg - Thomas Fawcett Crystal (150-175 EBC) (8.1%)
0.1 kg - Thomas Fawcett Pale Crystal 70L (2%)
0.05 kg - Thomas Fawcett Chocolate (211-260 L) (1%)

HOPS:
25 g - Challenger for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 8.5, IBU: 27.96)
15 g - East Kent Goldings for 60 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 9.87)
10 g - East Kent Goldings for 30 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 5.06)
10 g - Hallertau Mittelfruh for 5 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 3.75, IBU: 0.98)
10 g - East Kent Goldings for 5 min, Type: Pellet, Use: Boil (AA 5, IBU: 1.31)

MASH:
Single infusion, Temp: 68 C, Time: 60 min

YEAST:
White Labs - London Ale Yeast WLP013
Fermentation Temp: 20 C
 
Nei ... Jeg følte meg litt lite kompetent til å sette sammen noe så komplisert, så endret oppskriften og gjorde den noe enklere. Ble en god øl! Dette var det jeg brygget. Ble ikke likt Pilgrim i det hele tatt. Men ølet var godt ... kanskje meske på 66 C istedet for 67 C neste gang.

12 liter batch.
SG 1.057
FG 1.017
IBU 46

82.5 % MO
8.0 % Crystal 120 EBC
4.5 % CaraMalt
4.5 % Amber
0.5 % Roasted barley (er vel kun for farge)

Mesk: 67 C.

Humle:
14 g Challenger @ -60 m (23 IBU)
8 g EKG @ -60 m (10 IBU)
6 g Challenger @ -15 m (5 IBU)
12 g EKG @ -15 m (8 IBU)
6 g Challenger @ 0 m
12 g EKG @ 0 m

Gjær:
WLP002, 20 C.
 
Da forsøker vi oss med noe som kanskje kommer til å ligne Pilgrim. Kan oppdatere senere med utfall, står til gjæring.

75 liter batch, All Grain, Single Infusion Mash Out, Two Stage fermentation

OG 1.054
FG 1.012 (est.)
IBU 37

14.4 kg Munton Pale Ale (4.4 - 6.6 EBC)
1.44 kg Munton Crystal (150 EBC)
1.44 kg Weyermann CaraBelge (30 - 35 EBC)
0.36 kg Weyermann CaraAmber (60 - 80 EBC)
0.2 kg Munton Chocolate (1025 EBC)

Mesk: 67C.

Humle:
90 g Challenger @ 60m (21.8 IBU)
54 g East Kent Goldings @ 60m (8.7 IBU)
36 g East Kent Goldings @ 30m (4.5 IBU)
36 g East Kent Goldings @ 5m (1.2 IBU)
36 g Tettnanger @ 5m (0.9 IBU)

Gjær:
Safale S-04
 
Spennende! Gleder meg til å høre hvordan dette går.

Om jeg får komme med en kommentar: tror JP er en del bitrere enn 37 IBU med FG er 1.012. Husker JP som et øl med rimelig robust bitterhet med tydelig karamellpreg. (Flere jeg kjenner kommenterer at "det er litt vel bittert for min smak".)
 
Da har vi smakt på klonen vår. Den ble veldig bra synes vi selv :)
Som du antok, er den ikke like bitter som Pilgrim, men farge og smak er veldig nært opptil Pilgrim.
Det ble uansett en særdeles god drikkeøl som vi kommer til å lage på nytt, kanskje forsøke å øke bitterheten noe.
 
Tilbake
Topp