Huldrevatn - Bård
Norbrygg-medlem
Hei og god eftermiddag!
Jeg må vel krype til korset; Jeg sliter med tre(!!!!) brygg, som itte kjæm under 1020-grensa. OG JA, før noen kommenterer det, jeg har lest artikkelen her på forumet, men skjønner fortsatt itte en døyt! Etter to år med brygging, så har itte det skjedd meg før. Jeg aksepterte den første som blei sånn, og tenkte at jeg får vel la det gå, men når to til (rett etter hverandre) ender opp helt likt, så må jeg spørra.
La oss begynne fra starten av; Alle tre bryggene har dette til felles;
Dette er gammelt;
Hveteøl, med over 55% hvetemalt. (det har aldri vært problem før)
- OG på 1065 til 1072.
- Brukt rikelig mengde gjær, og gjær som jeg veit er fersk.
Dette er NYTT og FELLES for alle de tre.;
- Jeg har for første gang gått fra WLP410 til WLP400(Ja, jeg er itte super fornøyd med det, men det er en anna historie) og bruker kontrollert temperatur i kjøleskap.
Tempen er forskjellig fra hvert brygg, men en rekkevidde på 18-22 grader. Og nei, ingen drastisk synking i temperaturen fra min side.
- Jeg har nå begynt å tophøste for fult. dette skjer etter 72 timer.
- Jeg har også skiftet leverandør av malt, og de knuser det for meg. Itte hørt om noen andre som har problemer, og dette er gutter som veit hva de driver med. Virker det som.
Forskjellen på bryggene er at to av de har inneholdt 300-500 gram med sukker, men den siste batchen var uten sukker.
okei, så jeg tar gjerne imot tips om hva jeg kan gjøre bedre til neste gang, MEN jeg vil også gjerne ha en løsning på disse tre bryggane.
All hjelp tas imot med takk!!
- B. Romar.
ps. beklager at jeg er en av de som legger ut samma spørsmålet, som en million andre, men jeg var/er desperat. (og skjønner lite av artikkelen.)
Jeg må vel krype til korset; Jeg sliter med tre(!!!!) brygg, som itte kjæm under 1020-grensa. OG JA, før noen kommenterer det, jeg har lest artikkelen her på forumet, men skjønner fortsatt itte en døyt! Etter to år med brygging, så har itte det skjedd meg før. Jeg aksepterte den første som blei sånn, og tenkte at jeg får vel la det gå, men når to til (rett etter hverandre) ender opp helt likt, så må jeg spørra.
La oss begynne fra starten av; Alle tre bryggene har dette til felles;
Dette er gammelt;
Hveteøl, med over 55% hvetemalt. (det har aldri vært problem før)
- OG på 1065 til 1072.
- Brukt rikelig mengde gjær, og gjær som jeg veit er fersk.
Dette er NYTT og FELLES for alle de tre.;
- Jeg har for første gang gått fra WLP410 til WLP400(Ja, jeg er itte super fornøyd med det, men det er en anna historie) og bruker kontrollert temperatur i kjøleskap.
Tempen er forskjellig fra hvert brygg, men en rekkevidde på 18-22 grader. Og nei, ingen drastisk synking i temperaturen fra min side.
- Jeg har nå begynt å tophøste for fult. dette skjer etter 72 timer.
- Jeg har også skiftet leverandør av malt, og de knuser det for meg. Itte hørt om noen andre som har problemer, og dette er gutter som veit hva de driver med. Virker det som.
Forskjellen på bryggene er at to av de har inneholdt 300-500 gram med sukker, men den siste batchen var uten sukker.
okei, så jeg tar gjerne imot tips om hva jeg kan gjøre bedre til neste gang, MEN jeg vil også gjerne ha en løsning på disse tre bryggane.
All hjelp tas imot med takk!!
- B. Romar.
ps. beklager at jeg er en av de som legger ut samma spørsmålet, som en million andre, men jeg var/er desperat. (og skjønner lite av artikkelen.)