Denne har jeg en oppskrift på som er pretty close..knall godt!!!!Duvel. Så har du noe å hygge deg med den første fine vårdagen, etter at du har svettet med å slepe ut hage-/balkongmøblene.
Så langt synes jeg at alt ølet mitt, uansett - sjøl tørrhumlet IPA - har hatt godt av lagring. Men da snakker vi om måneder, ikke år. Jeg må faktisk innrømme at jeg er litt misunnelig på deg; jeg har en del øl som har blitt borte før det fikk lov å vise sitt potensiale, føler jeg. (Og så har jeg selvfølgelig et par som bare er litt sære/rare og som går treigt unna. Sånne som er gode noen få ganger, men som jeg aldri ville drikke hver dag.)
Brygg heller en pale ale neste sommer. Gammel humle gir en kjip smak til ølen.Kanskje jeg skal brygge en alkoholsvak IPA og drikke den som paleale neste sommer.
Jeg sitter med en vel halvt år gammel Skoddehav-klone som har en høy overlevelsesfaktor i et anselig innhold av fusel. Ellers er den veldig god - og når jeg skjenker i, stiger en himmelsk og frisk citrusaroma opp fra glasset. Ikke noe preg av gammel humle der, og ikke i smaken, heller. Men fuselen oppleves dessverre også stadig like ny og frisk, i motsetning til hvordan den stakkaren som drikker en flaske eller to vil kjenne seg dagen etter. Jeg har en lei følelse av at etanolen er i mindretall blant de 8 %ene alkohol som ølet holder. Så jeg vil få god anledning til å teste ut hvor lenge humlefriskheten holder seg. (Jeg brygget 45 liter av stoffet. Burde selvfølgelig ha slått det ut, men lyset i mitt liv har en mye høyere terskel for å smake fusel enn meg, så hun insisterer på at vi beholder det.)
Ninkasi fra wild beer, eller brett saison fra bouvlevard brewing for eks?Hvilken øl bør jeg smake for å få et inntrykk av effekten av brett? Har sikkert smakt det (orval?), men...