[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svart Jol
Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
Øltype: Juleale
Antall poeng i konkurransen: 38,50 av 50,00
OG: 1,082
FG: 1,022
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 62 l
Sluttvolum: 53 l
Malt & sukker
10200 gram 56,7 % Maris Otter Pale Ale malt 4-6 EBC
3230 gram 17,9 % Munich malt 25 EBC
1360 gram 7,6 % Amber malt 137,5 EBC
850 gram 4,7 % Røykjemalt 3-5 EBC
850 gram 4,7 % British dark crystal 287 EBC
510 gram 2,8 % Chocolate malt 1100-1200 EBC
1000 gram 5,6 % Dark brown sugar
Vann
42,5 l til innmesking
55 l til skylling
Meskeskjema
90 min 67 °C
Kommentar til mesking: 27 gram 5,2 stabilizer tilsatt i meskevatnet
Humle
55 gram Columbus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
55 gram Cascade Pellet 5,1 %-alfa 15 min
55 gram Cascade Pellet 5,1 %-alfa 2 min
Krydder og andre tilsetninger
17 gram Klar Urt koketid 10 min
6 gram Wyeast koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs california ale wlp 001 Flytende 2 rør
Kommentar til gjær: 3,5 liters gjærstarter/magnet-rører
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 17 dager ved 21 °C
Lagring 25 dager ved 4 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 19.09.2009
Tappedato: 7.10.2009
Navn på brygget: Svart Jol
Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
Øltype: Juleale
Antall poeng i konkurransen: 38,50 av 50,00
OG: 1,082
FG: 1,022
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 62 l
Sluttvolum: 53 l
Malt & sukker
10200 gram 56,7 % Maris Otter Pale Ale malt 4-6 EBC
3230 gram 17,9 % Munich malt 25 EBC
1360 gram 7,6 % Amber malt 137,5 EBC
850 gram 4,7 % Røykjemalt 3-5 EBC
850 gram 4,7 % British dark crystal 287 EBC
510 gram 2,8 % Chocolate malt 1100-1200 EBC
1000 gram 5,6 % Dark brown sugar
Vann
42,5 l til innmesking
55 l til skylling
Meskeskjema
90 min 67 °C
Kommentar til mesking: 27 gram 5,2 stabilizer tilsatt i meskevatnet
Humle
55 gram Columbus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
55 gram Cascade Pellet 5,1 %-alfa 15 min
55 gram Cascade Pellet 5,1 %-alfa 2 min
Krydder og andre tilsetninger
17 gram Klar Urt koketid 10 min
6 gram Wyeast koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs california ale wlp 001 Flytende 2 rør
Kommentar til gjær: 3,5 liters gjærstarter/magnet-rører
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 17 dager ved 21 °C
Lagring 25 dager ved 4 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 19.09.2009
Tappedato: 7.10.2009