1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 09 SJ3 - Svart Jol - Olav Erlend Aslaksen / Amund Søberg

En tråd i 'Spesial juleøl' startet av Webmaster, 23 Nov 2009.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Svart Jol
    Hovedklasse: SJ Spesial juleøl
    Øltype: Juleale
    Antall poeng i konkurransen: 38,50 av 50,00
    OG: 1,082
    FG: 1,022
    Farve (beregnet): EBC
    Beregnet bitter: 35 IBU
    Vørtermengde: 62 l
    Sluttvolum: 53 l

    Malt & sukker
    10200 gram 56,7 % Maris Otter Pale Ale malt   4-6 EBC
    3230 gram 17,9 % Munich malt                25   EBC
    1360 gram  7,6 % Amber malt                137,5 EBC
     850 gram  4,7 % Røykjemalt                  3-5 EBC
     850 gram  4,7 % British dark crystal      287   EBC
     510 gram  2,8 % Chocolate malt      1100-1200   EBC
    1000 gram  5,6 % Dark brown sugar

    Vann
    42,5 l til innmesking
    55   l til skylling

    Meskeskjema
    90 min 67 °C

    Kommentar til mesking: 27 gram 5,2 stabilizer tilsatt i meskevatnet

    Humle
    55 gram Columbus Pellet 14,2 %-alfa 60 min
    55 gram Cascade  Pellet  5,1 %-alfa 15 min
    55 gram Cascade  Pellet  5,1 %-alfa  2 min

    Krydder og andre tilsetninger
    17 gram Klar Urt koketid 10 min
    6 gram Wyeast   koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs california ale wlp 001 Flytende 2 rør
    Kommentar til gjær: 3,5 liters gjærstarter/magnet-rører

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring 17 dager ved 21 °C
    Lagring               25 dager ved  4 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 19.09.2009
    Tappedato:   7.10.2009
     
  2. janmb

    janmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    "6 gram Wyeast  koketid 10 min"

    At det var...?
     
  3. Ole Bråten

    Ole Bråten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fauske
    Sikkert gjærnæring.
     
  4. Kristoffer J

    Kristoffer J
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Antar det er snakk om gjærnæring fra Wyeast.
     
  5. janmb

    janmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dere har helt sikkert rett. 6 gram død gjær som krydder virket en smule merkelig :D
     

Del denne siden