JK 11 SJ2 - Svimeslåttens Romjul - Jon Sandvik

Gahr

Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svimeslåttens Romjul

OG: 1.080
FG: 1.018
Farve (beregnet): 45 EBC
Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Original'.
Vørtermengde: 34 l
Sluttvolum:  26 l

Malt & sukker
5500 gram Münchenermalt
4500 gram Pilsnermalt
1000 gram Carapils
950 gram Carared
800 gram Carafa type I
600 gram Carabohemian

Vann
Ikke oppgitt

Meskeskjema
80 min 67 °C

Humle
50 gram Saaz          Pellet 4,0 %-alfa 60 min
40 gram Saaz          Hel    2,8 %-alfa 20 min
40 gram Saaz          Hel    2,8 %-alfa  5 min
30 gram Appelsinskall Revet              5 min
2 gram Vaniljestang                    5 min
4 stk  Nellikspiker                    5 min

Øvrige ingredienser
13  gram Irish Moss
1/2 ts.  Gjærnæring

Koketid
Total koketid vørter: 120 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 2 pakker

Gjæringstemperatur og -tid
10 °C i 20 dager
20 °C.i  2 dager

Kommentarer
Tilsatt Protafloc og gjærnæring[/tt]
 
Til juleøl blir 34/70 like bra. Litt søtere og mer maltpreg, mindre friskhet.

Sent from my D5503 using Tapatalk 2
 

bjhor

Norbrygg-medlem
HEi.
la inn oppskrifta i Beersmith.. men kom heilt annleis ut enn det som Gahr skriver.
noen som kan sjå på oppskrifta mi som ligger vedlagt om det er eg som misser i Beersmith? er fersk.. :) eg har gjort den om slik at OG kom ein del under 1100. når eg la inn oppskrifta direkte så gikk den langt over.. Capture.JPG
 

Jon S

 
Boilvolum på 29,79 er for lite, min var på 34 liter. Effektiviteten er oppgitt til 70 %, det er altfor mye. Min. Var på under 60 %. Prøv å sett inn dette så kommer du nok litt nærmere rett OG. Hvis ikke: Prøv Beercalc.dk

Jon
 
Hva brygger du dette på? Jeg ser at du ikke har lagt inn noe svinn (est mash eff = brewhouse eff. 70%)

Videre står det i oppskriften Dr. Gahr postet "vørtermengde = 34 l" du har satt din til roughly 28 l.
 
Topp