1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 11 SJ2 - Svimeslåttens Romjul - Jon Sandvik

En tråd i 'Spesial juleøl' startet av Gahr, 21 Nov 2011.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Svimeslåttens Romjul

    OG: 1.080
    FG: 1.018
    Farve (beregnet): 45 EBC
    Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Original'.
    Vørtermengde: 34 l
    Sluttvolum:  26 l

    Malt & sukker
    5500 gram Münchenermalt
    4500 gram Pilsnermalt
    1000 gram Carapils
    950 gram Carared
    800 gram Carafa type I
    600 gram Carabohemian

    Vann
    Ikke oppgitt

    Meskeskjema
    80 min 67 °C

    Humle
    50 gram Saaz          Pellet 4,0 %-alfa 60 min
    40 gram Saaz          Hel    2,8 %-alfa 20 min
    40 gram Saaz          Hel    2,8 %-alfa  5 min
    30 gram Appelsinskall Revet              5 min
    2 gram Vaniljestang                    5 min
    4 stk  Nellikspiker                    5 min

    Øvrige ingredienser
    13  gram Irish Moss
    1/2 ts.  Gjærnæring

    Koketid
    Total koketid vørter: 120 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 2 pakker

    Gjæringstemperatur og -tid
    10 °C i 20 dager
    20 °C.i  2 dager

    Kommentarer
    Tilsatt Protafloc og gjærnæring[/tt]
     
  2. Steinar-t

    Steinar-t
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nodeland
    Lurer på om Saflager w-34-/70 vil gi bra resultat med denne oppskriften? Vi har endel liggende...
     
  3. Knut Inge

    Knut Inge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Namsos
    Til juleøl blir 34/70 like bra. Litt søtere og mer maltpreg, mindre friskhet.

    Sent from my D5503 using Tapatalk 2
     
  4. bjhor

    bjhor
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    HEi.
    la inn oppskrifta i Beersmith.. men kom heilt annleis ut enn det som Gahr skriver.
    noen som kan sjå på oppskrifta mi som ligger vedlagt om det er eg som misser i Beersmith? er fersk.. :) eg har gjort den om slik at OG kom ein del under 1100. når eg la inn oppskrifta direkte så gikk den langt over.. Capture.JPG
     
  5. Jon S

    Jon S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hakadal
    Boilvolum på 29,79 er for lite, min var på 34 liter. Effektiviteten er oppgitt til 70 %, det er altfor mye. Min. Var på under 60 %. Prøv å sett inn dette så kommer du nok litt nærmere rett OG. Hvis ikke: Prøv Beercalc.dk

    Jon
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hva brygger du dette på? Jeg ser at du ikke har lagt inn noe svinn (est mash eff = brewhouse eff. 70%)

    Videre står det i oppskriften Dr. Gahr postet "vørtermengde = 34 l" du har satt din til roughly 28 l.
     

Del denne siden