JK 11 SJ2 - Svimeslåttens Romjul - Jon Sandvik

Gahr

Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Svimeslåttens Romjul

OG: 1.080
FG: 1.018
Farve (beregnet): 45 EBC
Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Original'.
Vørtermengde: 34 l
Sluttvolum:  26 l

Malt & sukker
5500 gram Münchenermalt
4500 gram Pilsnermalt
1000 gram Carapils
950 gram Carared
800 gram Carafa type I
600 gram Carabohemian

Vann
Ikke oppgitt

Meskeskjema
80 min 67 °C

Humle
50 gram Saaz          Pellet 4,0 %-alfa 60 min
40 gram Saaz          Hel    2,8 %-alfa 20 min
40 gram Saaz          Hel    2,8 %-alfa  5 min
30 gram Appelsinskall Revet              5 min
2 gram Vaniljestang                    5 min
4 stk  Nellikspiker                    5 min

Øvrige ingredienser
13  gram Irish Moss
1/2 ts.  Gjærnæring

Koketid
Total koketid vørter: 120 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 2 pakker

Gjæringstemperatur og -tid
10 °C i 20 dager
20 °C.i  2 dager

Kommentarer
Tilsatt Protafloc og gjærnæring[/tt]
 
Til juleøl blir 34/70 like bra. Litt søtere og mer maltpreg, mindre friskhet.

Sent from my D5503 using Tapatalk 2
 
HEi.
la inn oppskrifta i Beersmith.. men kom heilt annleis ut enn det som Gahr skriver.
noen som kan sjå på oppskrifta mi som ligger vedlagt om det er eg som misser i Beersmith? er fersk.. :) eg har gjort den om slik at OG kom ein del under 1100. når eg la inn oppskrifta direkte så gikk den langt over.. Capture.JPG
 
Boilvolum på 29,79 er for lite, min var på 34 liter. Effektiviteten er oppgitt til 70 %, det er altfor mye. Min. Var på under 60 %. Prøv å sett inn dette så kommer du nok litt nærmere rett OG. Hvis ikke: Prøv Beercalc.dk

Jon
 
Hva brygger du dette på? Jeg ser at du ikke har lagt inn noe svinn (est mash eff = brewhouse eff. 70%)

Videre står det i oppskriften Dr. Gahr postet "vørtermengde = 34 l" du har satt din til roughly 28 l.
 
Tilbake
Topp