Gahr
Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på Tradisjonelt norsk juleøl
OG: 1.061
FG: 1.014
Farve (beregnet): 30 EBC
Beregnet bitter: 26 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 17 l
Sluttvolum: 13 l
Malt & sukker
2400 gram Pilsnermalt
1300 gram Dark munich
1000 gram Weyermann Munich I
1000 gram CaraRed
40 gram Black malt
Vann
Ikke oppgitt
Meskeskjema
67 °C i 60 min
77 °C i 15 min
Humle
45 gram Saaz 4,1 %-alfa 60 min
Øvrige ingredienser
100 gram sukker (se kommentar)
Koketid
Total koketid vørter: Ikke oppgitt
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Saflager W-34/70 3 pakker
Gjæringstemperatur og -tid
Primærgjæring ca. 10 °C ca. 28 dager
ca. 20 °C ca 28 dager
Kommentarer
Én pakke gjær tilsatt først. Gjæring stoppet opp på for høy FG. Sukkerlake tilsatt, med ca. 100 gram sukker, og to ekstra pakker for å få igang gjæring.
Første del av gjæring på ca. 10 °C, andre del ved romtemperatur.[/tt]
Navn på Tradisjonelt norsk juleøl
OG: 1.061
FG: 1.014
Farve (beregnet): 30 EBC
Beregnet bitter: 26 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 17 l
Sluttvolum: 13 l
Malt & sukker
2400 gram Pilsnermalt
1300 gram Dark munich
1000 gram Weyermann Munich I
1000 gram CaraRed
40 gram Black malt
Vann
Ikke oppgitt
Meskeskjema
67 °C i 60 min
77 °C i 15 min
Humle
45 gram Saaz 4,1 %-alfa 60 min
Øvrige ingredienser
100 gram sukker (se kommentar)
Koketid
Total koketid vørter: Ikke oppgitt
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Saflager W-34/70 3 pakker
Gjæringstemperatur og -tid
Primærgjæring ca. 10 °C ca. 28 dager
ca. 20 °C ca 28 dager
Kommentarer
Én pakke gjær tilsatt først. Gjæring stoppet opp på for høy FG. Sukkerlake tilsatt, med ca. 100 gram sukker, og to ekstra pakker for å få igang gjæring.
Første del av gjæring på ca. 10 °C, andre del ved romtemperatur.[/tt]