Juleale, innspill?

stenkarlsen

Norbrygg-medlem
Jeg planlegger å sette en juleale nå i nærmeste fremtid og lurte på om noen hadde noen innspill. Denne typen øl er helt ny for meg, så jeg har tatt litt inspirasjon fra JK 11 SJ2 - Svimeslåttens Romjul - Jon Sandvik (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,7902.0.html).

I motsetning til hva Jon har gjort her har jeg blandet annet endret til WLP007 da det er litt vrient for meg med lager nå i disse varmere tider.

BK Julestemning

Recipe Specifications

Bottling Volume: 20.00 l
Estimated OG: 1.071 SG
Estimated Color: 49.8 EBC
Estimated IBU: 23.0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 77.00 %
Boil Time: 90 Minutes

Mesketemp:

66 grader – 60 min
74 grader – 10 min

Ingredients:

Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
1.00 tbsp            PH 5.2 Stabilizer (Mash 60.0 mins)      Water Agent  1        -           
2.00 kg              Munich Malt (25.0 EBC)                  Grain        2        36.0 %       
1.50 kg              Pilsner (2 Row) Ger (3.9 EBC)            Grain        3        27.0 %       
0.50 kg              Barley, Flaked (3.3 EBC)                Grain        4        9.0 %       
0.20 kg              Amber Malt (43.3 EBC)                    Grain        5        3.6 %       
0.10 kg              Carahell (25.0 EBC)                      Grain        6        1.8 %       
0.10 kg              Chocolate Malt (900.0 EBC)              Grain        7        1.8 %       
0.05 kg              Black (Patent) Malt (985.0 EBC)          Grain        8        0.9 %       
0.05 kg              Carafa II (811.6 EBC)                    Grain        9        0.9 %       
0.05 kg              Special B Malt (354.6 EBC)              Grain        10      0.9 %       
0.80 kg              Light Dry Extract (8.0 EBC)              Dry Extract  11      14.4 %       
0.20 kg              Brown Sugar, Dark (98.5 EBC)            Sugar        12      3.6 %       
65.00 g              Saaz [3.20 %] - Boil 90.0 min            Hop          13      21.4 IBUs   
10.00 g              Saaz [3.20 %] - Boil 15.0 min            Hop          14      1.5 IBUs     
1.00 tsp              Irish Moss (Boil 10.0 mins)              Fining        15      -           
1.00 tsp              Yeast Nutrient (Boil 10.0 mins)          Other        16      -           
25.00 g              Orange Peel, Sweet (Boil 5.0 mins)      Spice        17      -           
2.00 g                Vaniljestang (Boil 5.0 mins)            Spice        18      -           
3.0 pkg              Dry English Ale (White Labs #WLP007) [35 Yeast        19      -           
3.00 Items            Nellikspirer (Bottling 5.0 mins)        Flavor        20      -           

Innspill anyone?  :)
 
Vil sikkert fungere bra! (Selv om jeg personlig ikke liker nellikspiker som krydder i øl…)
 
Har prøvd meg på forskjellige Jule øl og min erfaring er FORSIKTIG med Nellik.
Gir mye smak, og kan lett dominere.
Jeg vurderer å kutte den ut i årets jule øl.
Ellers  ville jeg økt vanilje. (Har smakte en VaniljeStout som var helt fortredelig) er veldig glad i vanilje.

/R
 
Tilbake
Topp