Julekalender Østfold 2021

Skjelstad

Fylkesstyre
I år prøver vi oss på å lage en julekalender for hjemmebryggere.

Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å bytte øl med andre lokale hjemmebryggere og ikke minst ha noe godt å glede seg til hver dag gjennom adventstiden.

Brygg øl, sider, eller mjød. Kalenderen er åpent for alt, ingen krav til ølstil, emballasje eller etikett. Du kan være anonym om du ønsker det.
Vi møtes et sted i Fredrikstad området i slutten av november for bytte av øl.
Det blir en liten avstemning gjennom advent der deltagerne kårer det beste brygget. Det blir premiert med heder og ære samt en liten oppmerksomhet (premie).

Deltagelsen er begrenset til 24 brygg. Første brygger til maltmølla gjelder!

Vi prøver også å lage en egen versjon med kun 8 brygg, for dem som ønsker et litt mer begrenset konsum gjennom advent. Denne kalenderen har samme regler bare færre plasser. Med forbehold om nok påmeldte.

Påmelding til kenneth.hamlot@norbrygg.no

Regler:
-Meld deg på
-Brygg 24 enheter innen 14. November
-Merk øl med tildelt nummer
-Møt opp med brygget til avtalt tid/sted
-Ta med 24 ulike brygg hjem
-Nyt adventstiden

I påmeldingsmailen:
Emne: Julekalender 2021 (24 brygg eller 8 brygg)
Ølstil/type brygg og abv. Da kan vi sette sammen kalenderen slik at man får en god variasjon og ikke de sterkeste bryggene på en tirsdag.
Du trenger ikke å ikke å melde om type før 14.november om du trenger betenkningstid.
Etter den 14. November får du beskjed hvor og når byttet skjer. Samt hvilke nummer du skal merke brygget med.

Kalenderen er i første omgang forbeholdt Østfold men mulighet for gode naboer hvis pågangen lokalt blir lunken.

Mvh
Styret Norbrygg Østfold
 
Noen få plasser igjen, så om du har lyst på en variert og leskende julekalender er det fortsatt mulighet :D
Det er også mulighet for medlemmer i andre fylker om de har lyst :D:beercheers:
 
Det blir utveksling av kalendere torsdag 25.november klokka 19.00 på Speiderhuset, Speiderveien 7, 1605 Fredrikstad.

Det er fortsatt plass til 2 brygg så det er gode muligheter for å sikre seg en variert og spennende førjulstid for flere hjemmebrygger-entusiaster!
 
Mulig å spørre om oppskriften til luke nr3 trippel ?
Selvfølgelig :)


Style: Mørk sterk belgisk ale
TYPE: All Grain

Boil Size: 61,29 L
Post Boil Volume: 57,29 L
Batch Size (fermenter): 50,00 L
Bottling Volume: 45,00 L
Estimated OG: 1,092 SG
Estimated Color: 38,2 EBC
Estimated IBU: 21,7 IBUs

Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type #
10,00 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1
7,50 kg CHÂTEAU PALE ALE (8,5 EBC) Grain 2
80,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 60,0 mi Hop 3
80,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 30,0 mi Hop 4
2,50 kg Candi Syrup, D-90 [Boil] [Boil for 15 min](177, Extract 5
2,00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 6
30,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] - Boil 15,0 mi Hop 7
2,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 mins) Other 8
3,0 pkg Bastogne Belgian Ale (White Labs #WLP510) [35,4 Yeast 9 (Gjærstarter 4 l)

Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out

----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 55,0 L of water and heat to 65,0 C 65,0 C 60 min
Mashout Add 0,0 L of water and heat to 75,0 C o 75,0 C 10 min

Sparge: Fly sparge with 20 L water at 75,6 C
 
Litt sent med her er poenglisten etter julekalenderen :)
Poengene er snittet av alle som leverte inn poengliste.

Som lovet er det gavekort på 1000,- til førsteplassen. Gratulerer så mye :D:beercheers:

PS: Snart åpner det for påmelding til årets julekalender :cool:

Skjermbilde.JPG
 
Fett at den baltiske porteren falt så godt i smak. Med unntak av et vinnerlodd på en tombola på Fiskertorget i Bergen midt på 70-tallet og en og annen volleyballturnering har jeg vunnet fint lite så dette var utrolig stas!

Velger å tenke litt i retning av "utøvernes pris" på idrettsgallaen...:cool:
 
Tilbake
Topp