Hei.
Har nettopp tilført tørrhumle på mitt "Gahrs jule-amber" som jeg kjøpte på bryggselv.no og brygget sist mandag.
OG ble målt til 1,64 og ølet har nå stått på 19-20 grader i en uke. Benyttes US-05 tørrgjær
Noen spørsmål:
1. Hva er forventet FG for dette ølet?
2. Er det 5 eller 6 gram sukker pr liter jeg skal benytte i forbindelse med flasking?
3. Hvor lenge trenger dette ølet ca å stå på flasker i 19-20 grader for karbonering?
4. Hvor lenge bør ølet deretter setle seg kjølig før det er klart for servering?
5. Skal ølet lagres i kjøleskap eller kjellerkaldt (8-12 grader) etter karbonering?
På forhånd takk
Mvh nordpynt
Har nettopp tilført tørrhumle på mitt "Gahrs jule-amber" som jeg kjøpte på bryggselv.no og brygget sist mandag.
OG ble målt til 1,64 og ølet har nå stått på 19-20 grader i en uke. Benyttes US-05 tørrgjær
Noen spørsmål:
1. Hva er forventet FG for dette ølet?
2. Er det 5 eller 6 gram sukker pr liter jeg skal benytte i forbindelse med flasking?
3. Hvor lenge trenger dette ølet ca å stå på flasker i 19-20 grader for karbonering?
4. Hvor lenge bør ølet deretter setle seg kjølig før det er klart for servering?
5. Skal ølet lagres i kjøleskap eller kjellerkaldt (8-12 grader) etter karbonering?
På forhånd takk
Mvh nordpynt