Juleølet

Hei.
Har nettopp tilført tørrhumle på mitt "Gahrs jule-amber" som jeg kjøpte på bryggselv.no og brygget sist mandag.
OG ble målt til 1,64 og ølet har nå stått på 19-20 grader i en uke. Benyttes US-05 tørrgjær

Noen spørsmål:
1. Hva er forventet FG for dette ølet?
2. Er det 5 eller 6 gram sukker pr liter jeg skal benytte i forbindelse med flasking?
3. Hvor lenge trenger dette ølet ca å stå på flasker i 19-20 grader for karbonering?
4. Hvor lenge bør ølet deretter setle seg kjølig før det er klart for servering?
5. Skal ølet lagres i kjøleskap eller kjellerkaldt (8-12 grader) etter karbonering?

På forhånd takk:)

Mvh nordpynt
 
1. ref bryggselv.no som har oppskriften liggende ute
OG: 1.060-1.065
FG: 1015-18

2. Smak og behag. Bruk kalkulator, eller 6g som de fleste syns er helt OK

3. Tar en ukes tid hos meg. Andre trenger 2 uker. Litt avhengig av type gjær du brukte.

4. 2 dager! (antar du ikke klarer å vente lenger :) ) Ellers pleier jeg å beregne minst et par uker på ales (Men det skal vel serveres til jul? Så det er ingen issue her)

5. Sett det kjølig, så holder det seg leng(r)e.

Det var mine svar. Kanskje kommer opphavet til oppskriften med bedre råd i senere innlegg.
 
Tilbake
Topp