Skal prøve å gi noen svar her, det er jo steike vanskelig å bedømme, men vi har iallefall gjort vårt beste både på å vurdere ølene og gi tilbakemeldinger til bryggerne, og holdt på i noen timer. Delte oss først inn i flere "lag" for å ikke måtte teste for mange hver, og deretter samlet for å vurdere de beste.
Knut_E skrev:
Hva er grunnen til at det er stort sett er høyere poengsummer i klassen for spesialjuløl enn i klassen for tradisjonelt?
Føyer meg til det Eduard skrev som svar. Vi dommerne i tradisjonelt norsk juleøl opplevde nok at det enda var litt å gå på for å nå helt opp, som er grunnen til at vi ikke landet høyere i poengsummene.
Det var vel særlig maltpreget som vi savnet mer pondus i, så kjøp gjerne med noen ekstra juleøl på polet i år for krysstesting og referanse til videre brygging. Tror det er flere som gjerne må bruke erstatte mer lys malt med vienna/münchenermalt, og eventuelt litt mer cara münchener/krystallmalt.
bekkern skrev:
Et spørsmål til skjemaene.
På mitt eget øl står det under "utseende" at ølet er "litt lyst", men det er faktisk veldig veldig mørkt. Hva betyr egentlig det da?
Det betyr at vi oppfattet ølet som noe lyst i forhold til klassen under bedømmingen, og nå har jeg ikke ølet lenger, så jeg kan ikke si noe mer spesifikt.
Vet ikke hva du mener med veldig veldig mørkt. Det er uansett ikke noe du er trukket for, men i denne klassen kan det gjerne gi en indikasjon på at det burde vært brukt mer vienna/münchener/krystallmalt, noe som også ble oppfattet å være tilfelle, som hos flere andre.