1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Juleølkonkurransen 2011, lørdag 19. november

En tråd i 'Juleølkonkurransen' startet av Lars, 6 Mai 2011.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  2. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Godt jobbet, det var kvikt! Artig å sammenligne kommende dommeres og mer erfarne dommeres kommentarer :)

    Da er det bare å takke for et godt foredrag av Anders Kissmeyer (som også var med resten av kvelden), og en ellers strålende fest!  :skitbra:
     
  3. Peter T

    Peter T
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tøyen, Oslo
    Og oppskrift på vinnerøl allerede også.
    Dere er unektelig vedig effektive.
    Da blir vi glade.
    je
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Men det drøyer nok til i morgen før resten av oppskriftene kommer. Man har engelskstiler å rette...

    Edit: Så rakk man det likevel.
     
  5. Per G

    Per G
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Altid artig å lese dommerskjemaene, men jeg må inrømme at jeg var litt forviret før jeg fant ut at koden som lå i resultatlisten tydligvis ikke stemte. Når jeg så på dommerskjemaene med koden som flasken var merket med da jeg sendte dem inn var det stort sett det jeg forventet som trakk poengene ned. Så for å forsikre meg om at jeg ikke er forvirret enda  :jaha: spør jeg om bryggets kode i dommerskjemaene er den samme som flaskene er merket med når dei blir sendt inn.
     
  6. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Ja, det er det.
     
  7. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Du har nok helt rett, det har skjedd en glipp her fra vår side, for ølets kode er som du sier det som skal stå oppgitt her.
    Resultatlisten og rekkefølgen er riktig, men noen av deltagerkodene har blitt feil i oversikten over klassen for tradisjonelt norsk juleøl på siden for dommerskjema:

    3. Lembruøl - P. Aunet og K. Steen ................31, skal være 69
    4.  Juleelg - P. Gulbrandsen .......................65, skal være 38

    6.  Yulebeer 2011 - J. H. Fjeld.....................69, skal være 39
    7.  Graabein`s Juleøl 2011 - J. Sandavvik...........38, skal være 31
    8.  Bryllupsbajer - P. Rolfsen og J. Solheim........34, skal være 65

    Det er en knotete jobb å få resultater fra tabeller over i formatet på hjemmesiden, så mye manuell jobbing må gjøres. Som det går frem av de fleste tråder i ettertid av konkurranser, er det oversikt som mange er spente på, noe som selvsagt også gir tidspress og gjør det lettere å få små glipp.

    Dette er også en av flere grunner til at vi vil søke etter en datakyndige Norbryggmedlemmer for mer permanent hjelp til ulike IT-ting i nær fremtid.
     
  8. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Jeg har tilgang til scanner med dokumentmater som sender alt direkte i PDF til e-postadresse. Glemte det i denne sammenhengen, men kanskje det kan lette arbeidet til neste gang.
     
  9. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg scannet med mater til epost på PDF, så den biten gikk fint. :)
    Vi skal uansett ta med slike ting i evalueringen, for juleølkonkurransen gir jo også nyttig småskalatips i forhold til NM.
     
  10. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    All bedømming foregår ved blindtesting, hvor dommerne kun vet hvilken klasse ølet er påmeldt. Nelliksmak kan oppfattes av (i tillegg til nellik) andre (jule-)krydder, som biprodukter i ønsket eller uønsket grad fra gjæringen, men også infeksjoner. I år opplevde flere av oss som var med i bedømmingen at en del av ølene hadde fenolisk preg i større eller mindre grad, noe som ble oppfattet å kunne komme fra ubalansert/uheldig krydring og/eller infeksjoner. Oppfattelse av smaker og aromaer er jo individuell, men jeg ville nok ikke mistenkt tanniner for å gi nellikpreg.

    Tanniner vil heller typisk gi astringens (snerpende følelse som ved å tygge på drueskall, svartsurbær, rognebær eller drue-/fruktstein) ved lav pH under skylling, eller gi en annen bitter eller skarp smak (som f.eks det "røffe" brentpreget man gjerne har i stouts, som kommer fra mørk malt eller røstet bygg).
     
  11. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Feilen skal være rettet.
     

Del denne siden