jikvig
Norbrygg-medlem
Driver å planlegger juleøl av ekstrakt, og trenger litt krydderråd.
Brygget ser foreløbig slik ut;
Test Subject #002 Style: Krydderøl Brewer: Subject Nanobrewery
Statistics
Volume: 10 liters
OG: 1071
FG:
Alcohol: 7.1 % by vol.
Colour: 61 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 39 IBU
BU/GU: 0.54
Fermentables
Liquid Medium Extract 1500 grammes
Pale Malt 7 EBC 600 grammes
Chocolate Malt 400 grammes
Hops
Hallertauer 3% alpha 30 grammes 60 minutes
Hallertauer 3% alpha 20 grammes 30 minutes
Hallertauer 3% alpha 20 grammes 15 minutes
Hallertauer 3% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Jeg har lest litt rundt her og har funnet ut at stjerneanis og nellik er to "vær varsom" krydder; litt for mye kan gi en fin hostesaft og dårlig øl.
Jeg tenker uansett å bruke følgende krydder i;
10g appelsinskall søt
10g kanelstang
5g nellikspiker
Jeg er litt usikker på når jeg bør legge i dette. 10 minutter før kokeslutt?
Tanken min er å ha et øl som har fin fylde, litt restsødme fra maltet, ikke for mye bitterhet, men aromaer av det man tenker på i juletiden; nøtter, rosiner, kanel på grøten, pepperkaker, appelsinkalenderen med nellikspiker & sirupssnipper.
Har noen noe tips på mengde, type krydder og når jeg bør tilsette det? Bør jeg ha det i pose for så å ta det ut?
Julehjelp søkes!
Brygget ser foreløbig slik ut;
Test Subject #002 Style: Krydderøl Brewer: Subject Nanobrewery
Statistics
Volume: 10 liters
OG: 1071
FG:
Alcohol: 7.1 % by vol.
Colour: 61 EBC (Very dark brown)
Bitterness: 39 IBU
BU/GU: 0.54
Fermentables
Liquid Medium Extract 1500 grammes
Pale Malt 7 EBC 600 grammes
Chocolate Malt 400 grammes
Hops
Hallertauer 3% alpha 30 grammes 60 minutes
Hallertauer 3% alpha 20 grammes 30 minutes
Hallertauer 3% alpha 20 grammes 15 minutes
Hallertauer 3% alpha 20 grammes 5 minutes
Fermentation
Yeast: Safale S-04
Jeg har lest litt rundt her og har funnet ut at stjerneanis og nellik er to "vær varsom" krydder; litt for mye kan gi en fin hostesaft og dårlig øl.
Jeg tenker uansett å bruke følgende krydder i;
10g appelsinskall søt
10g kanelstang
5g nellikspiker
Jeg er litt usikker på når jeg bør legge i dette. 10 minutter før kokeslutt?
Tanken min er å ha et øl som har fin fylde, litt restsødme fra maltet, ikke for mye bitterhet, men aromaer av det man tenker på i juletiden; nøtter, rosiner, kanel på grøten, pepperkaker, appelsinkalenderen med nellikspiker & sirupssnipper.
Har noen noe tips på mengde, type krydder og når jeg bør tilsette det? Bør jeg ha det i pose for så å ta det ut?
Julehjelp søkes!