Viktste
Norbrygg-medlem
I de siste par bryggene har jeg brukt vannjustering. Men jeg sliter med å få meske PH til å stemme med teorien. Er det noen som får det til?
F.eks. brygget jeg en imperial brown ale i dag. jeg mesket inn 8.7 kg malt med 19.5 liter vann. EBC ble beregnet til 40.
Jeg hadde i 2g kalk, 3g gypsum, 6 g Calsium Clorid, 2g Epsom salt 3g natron, 2 g bordsalt, alt i mesken.
Vannet mitt er oppgitt til 21ppm kalsium, ?pmm magnesium, Alaklinity som CaCO3 48, sodium 5ppm, Clorider 8ppm, sulfat 3ppm
Dersom jeg plugger disse tallene i Palmers regeneark får jeg residual alkaliity 54 (passer til 19 til 29 EBC). Ølet var jo 40 EBC så om noe burde dette ende opp lavere enn PH5.2.
Men mesken ender opp på PH 5.9 og jeg ender opp med å måtte justere PH ned med syretilsetning.
Ahhrg... :rasende:
F.eks. brygget jeg en imperial brown ale i dag. jeg mesket inn 8.7 kg malt med 19.5 liter vann. EBC ble beregnet til 40.
Jeg hadde i 2g kalk, 3g gypsum, 6 g Calsium Clorid, 2g Epsom salt 3g natron, 2 g bordsalt, alt i mesken.
Vannet mitt er oppgitt til 21ppm kalsium, ?pmm magnesium, Alaklinity som CaCO3 48, sodium 5ppm, Clorider 8ppm, sulfat 3ppm
Dersom jeg plugger disse tallene i Palmers regeneark får jeg residual alkaliity 54 (passer til 19 til 29 EBC). Ølet var jo 40 EBC så om noe burde dette ende opp lavere enn PH5.2.
Men mesken ender opp på PH 5.9 og jeg ender opp med å måtte justere PH ned med syretilsetning.
Ahhrg... :rasende: