Brygger i kveld en kölsch, og mens jeg kjølte ned vørteren gikk jeg opp og tok meg en prøvesmak av et tidligere brygg. "dessverre" var APA'en jeg satt med i sofaen så god at jeg helt glemte å sjekke temperaturen i kjelleren. Endte opp med å kjøle ned vørteren til 8 grader.. :/
Så nå står jeg her med noenogtjue liter vørter på 8 ºC i Speidelen, og en starter på to liter som har ca 20c. Hva gjør jeg??
Bør jeg
1. flytte vørteren over til gjæringskaret og la den stå i romtemp til i morgen før jeg pitcher?
2. Pitche nå og la den stå i romtemp?
3. Pitche nå og sette gjæringskaret dit det pleier å gjære (14,5C i rommet)?
4. Skru på varmeelementet for å varme opp vørteren til ca 20 grader, deretter pitche?
Det er for øvrig wlp029 i starteren.
Så nå står jeg her med noenogtjue liter vørter på 8 ºC i Speidelen, og en starter på to liter som har ca 20c. Hva gjør jeg??
Bør jeg
1. flytte vørteren over til gjæringskaret og la den stå i romtemp til i morgen før jeg pitcher?
2. Pitche nå og la den stå i romtemp?
3. Pitche nå og sette gjæringskaret dit det pleier å gjære (14,5C i rommet)?
4. Skru på varmeelementet for å varme opp vørteren til ca 20 grader, deretter pitche?
Det er for øvrig wlp029 i starteren.